Autor Wątek: Problem ze sprzęgłem  (Przeczytany 2193 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mino

• Początkujący
Problem ze sprzęgłem
« dnia: 13 Lutego 2024, 09:07:22 »
Dzień dobry. Miał ktoś z was taki problem iż podczas naciskanie pedału sprzęgła (czy to jadąc czy nawet jak samochód stoi) jest wyczuwalny przeskok i coś haczyło ? Gdzieś w połowie nacisku jest taki objaw. Biegi wchodzą normlanie. Nie za każdym razem jest ten objaw Auto jest z 2021 r a usterka zaczęła występować przy przebiegu około 10 tyś na chwilę obecną ma 21 tys. Na gwarancji "regulowali" linkę od sprzęgła ale nic to nie dało. Na chwilę obecną chcą zdemontować skrzynie ale koszt jest nie mały.

pireus

• Gość
Odp: Problem ze sprzęgłem
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Lutego 2024, 11:28:25 »
Na gwarancji "regulowali" linkę od sprzęgła ale nic to nie dało. Na chwilę obecną chcą zdemontować skrzynie ale koszt jest nie mały.
Powiedz, że na gwarancji nie usunęli problemu, który był już wczesniej zgłaszany

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Lutego 2024, 14:12:41 »
Bardzo podobny objaw miałem w innym aucie, z wadliwym  siłownikiem sprzęgła. Może niech go podmienią i wtedy sprawdzić.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline elme1

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Prius I
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Marca 2024, 10:39:49 »
Jak masz na linkę sprzęgło to przesmaruj linkę sprzęgła i wszystkie punkty obrotu do których masz dostęp.

Offline Talar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Grudnia 2024, 15:35:58 »
Przerabiałem ten temat w swoim Aygo z 2017r. Wymienili skrzynię i problemu nie ma.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl