Autor Wątek: Toyota relax  (Przeczytany 16715 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

KubaCamry

• Gość
Odp: Toyota relax
« Odpowiedź #60 dnia: 29 Lutego 2024, 16:34:14 »
Jak Ci zderzak szpachlowali to życzę im powodzenia.
To są elementy wymienne, które „pracują” w trakcie jazdy, tak samo jak np. maska.
Wiem, że są szpachle elastyczne z włóknami itp. Ale co byś nie robił i tak to w końcu popęka.
Nie wyobrażam sobie, żeby w „świeżym” aucie, ktoś szpachlował elementy, zwłaszcza jak szkoda powstała niema moje winy. Takie druciarstwo tylko w przypadku importowanego złomu, tam trzeba zreanimować jak najtaniej, żeby jak najwiecej zarobić.

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #61 dnia: 29 Lutego 2024, 17:52:01 »
Jak Ci zderzak szpachlowali to życzę im powodzenia.

Ustaliliśmy i sam się zgodziłem na to, bo naprawa była w 3 dni, a na nowy zderzak musiałbym czekać tydzień. Miałem opory zostawiać na tak długo auto w serwisie. Tu nie było jakichś wgniotów czy popękań. Z boku na zderzaku była tylko taka dość głęboka, ale krótka rysa, trza było to czymś wypełnić i zderzak pomalować.
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #62 dnia: 03 Marca 2024, 11:03:51 »
Jeśli obecna Corolla trzyma jakość Aurisa jeśli chodzi o bezawaryjność to jest duża szansa, że dobrze robisz. Pytanie czy rzeczywiście tak jest?

Wpadają mi czasami różne testy bezawaryjności aut, które analizuję, ale tak z dystansem. Parę dni temu znów widziałem taki test, z którego wynikało, że pod względem bezawaryjności Auris HSD wypadł na drugim miejscu, czyli wynik świetny, a Corolla na dziewiątym, procentowo też nieźle, ale gorzej od Aurisa. Wynika z tego, że Corolla nie 3ma jakości Aurisa. Na razie po 2,5 roku Corolla działa mi bezproblemowo. Zobaczymy w przyszłości.
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl