Autor Wątek: Bicie w kierownicy na postoju  (Przeczytany 726 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rekultywator

• Toyot Leżący
  • *
Bicie w kierownicy na postoju
« dnia: 10 Kwietnia 2024, 14:03:47 »
Podczas jedynie postoju przy trzymaniu kierownicy czuć bicie. W trakcie jazdy nic. Przeszedł przegląd i serwis nadwozia i niby wszystko jest dobrze. Czym to może być spowodowane?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline obwd-crash

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Bicie w kierownicy na postoju
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Kwietnia 2024, 14:19:29 »
Bicie na postoju  :shock:
A może lekkie "poszarpywanie" ?
W aucie innej marki miałem i mam czasami, lekkie "poszarpywanie" oraz ciche odgłosy jakby uderzeń-"pojękiwania" za co odpowiada elektryczne wspomaganie kierownicy, kilka razy w ciągu 3 lat, nawet  przestawało działać - kierownica działa strasznie cieżko na postoju, w czasie jazdy prawie nie czuć zwiększonego oporu.
Przymierzam się już dwa lata do wymiany, ale za każdym razem, gdy nie ma tych objawów odpuszczam sobie  :embarassed:
Auris II HSD 2013 Prestige

Offline Rekultywator

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Kwietnia 2024, 14:20:57 »
W aucie innej marki miałem i mam czasami, lekkie "poszarpywanie" oraz ciche odgłosy jakby uderzeń-"pojękiwania" za co odpowiada elektryczne wspomaganie kierownicy, kilka razy w ciągu 3 lat, nawet  przestawało działać - kierownica działa strasznie cieżko na postoju, w czasie jazdy prawie nie czuć zwiększonego oporu.
Przymierzam się już dwa lata do wymiany, ale za każdym razem, gdy nie ma tych objawów odpuszczam sobie  :embarassed:
Tak. To jest takie lekkie poszarpywanie. Żadnych odgłosów nie ma.

Offline Rekultywator

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Kwietnia 2024, 07:53:28 »
No i co?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl