Autor Wątek: Yaris 2020 Selection - android auto / podłączenie telefonu  (Przeczytany 2664 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wilczasty

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Toyota Yaris
Cześć wszystkim,
witam użytkowników Toyot! :)

Ostatnio kupiłem Tacie nowy samochód - Toyota Yaris III 2020 Selection. Przeszukując internet nie mogę znaleźć informacji na temat tego jak podłączyć się do systemu multimedialnego. Mamy jakieś dziwne radio, bardzo nietypowe z tego co widzę:

Jest tam zakładka "aplikacje" i możliwość sparowania telefonu. Ale totalnie nie wiem jak się za to zabrać i jak wywołać Android Auto/Apple Car. Podłączenie kablem USB nie wywołuje nic oprócz ładowania. Oczywiście telefon jest sparowany przez Bluetooth.

Czy byłby mi ktoś w stanie pomóc? Spędziłem już kilka godzin nad tym (a jestem dość mocno technologiczny) i poległem.

Będę ogromnie wdzięczny w imieniu ojczulka! :)

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Yaris 2020 Selection - android auto / podłączenie telefonu
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Maja 2024, 12:00:30 »
Witamy na forum

Radio ma oznaczenie TAS500.
Po wpięciu kabla z telefonem powinno działać od strzała.
Czy Twój telefon działa poprawnie w innym samochodzie (funkcje AA/CP)?
Radio powinno mieć najnowszy możliwy soft EU_19.6.0. Jeśli tak nie jest to może tu też być problem

INSTRUKCJA
https://www.toyota-tech.eu/aimuploads/35b9af9c-f39c-45c1-8428-0878ed8724fb/TAS500_AOM-001685-0_eng.pdf
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Maja 2024, 13:02:46 »
No i pytanie czy wtykasz kabel we właściwe gniazdo, a jeśli jest tylko jedno, to czy kabel odpowiedni no i czy telefon android 10+
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline wilczasty

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Toyota Yaris
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Maja 2024, 13:48:21 »
Hej,
dziękuję bardzo. Telefon w moim Meśku działa (ale bezprzewodowo). Android 13 na pokładzie. Gniazdo wydaje mi się, że jest tylko jedno, przy skrzyni biegów / zapalniczce.
Więc problemu będę upatrywał w kablu w takim razie. Kupię coś porządnego i sprawdzę.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl