Autor Wątek: czy w Waszych wersjach Executive też nie ma HomeLinka na lusterku?  (Przeczytany 835 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xclone

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 Executive
ok, teraz to się zdziwiłem i zawiodłem...
inspirowany filmami z YT byłem przekonany, że na wersji Executive są 3 przyciski na lusterku centralnym na zaprogramowanie 3 pilotów do bram... niestety, moje lusterko tych przycisków nie ma - a co za tym idzie, nie ma funkcji zaprogramowania pilota do bramy... :/

jesli u Was nie ma tego na lusterkach - to czy przynajmniej jest wiązka dociągnięta i wystarczy dokombinować lusterko z USA? niech se kosztuje w cholerę pieniędzy, ale akurat na tej funkcji zależało mi BARDZO... :/

Offline igorqq

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 exe 4x4
Odp: czy w Waszych wersjach Executive też nie ma HomeLinka na lusterku?
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Maja 2024, 23:54:22 »
ale akurat na tej funkcji zależało mi BARDZO... :/

Teraz to dla Ciebie it ak musztarda po obiedzie, ale warto dopytywać o detale jeszcze przed zakupem. Wersje w USA nawet inaczej się nazywają (tam nie ma Executive) i są inaczej wyposażone. Występują np. wersje niehybrydowe. Inaczej jest też np. Australii czy UK
Ja z jakiegoś powodu myślałem, że Exe ma head-upa na którym też mi zależało. Też się nieprzyjemnie zdziwiłem w rozmowie z handlowcem, ale PRZED podpisaniem umowy, więc nie zostałem postawiony przed faktem dokonanym i mogłem przemyśleć sprawę (mogłem zmienić markę, mogłem zamówić Plug-Ina, albo pogodzić się z brakiem head-upa).

Co do samego home linka - nie jestem pewien czy sam moduł jest w lusterku czy poza nim więc na to konkretne pytanie nie odpowiem, ale znalazłem np. takiego manuala (do starszej RAVki) https://www.rav4world.com/d1/attachments/pdf/Homelink_Install.pdf więc tak czy inaczej instalacja tego akcesorium jest możliwa. Chociaż fakt - lusterko byłoby bardziej eleganckim rozwiązaniem bo nie trzeba by ciąć podsufitki.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Odp: czy w Waszych wersjach Executive też nie ma HomeLinka na lusterku?
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Maja 2024, 00:05:31 »
ok, teraz to się zdziwiłem i zawiodłem...
inspirowany filmami z YT byłem przekonany, że na wersji Executive są 3 przyciski na lusterku centralnym na zaprogramowanie 3 pilotów do bram... niestety, moje lusterko tych przycisków nie ma - a co za tym idzie, nie ma funkcji zaprogramowania pilota do bramy... :/

jesli u Was nie ma tego na lusterkach - to czy przynajmniej jest wiązka dociągnięta i wystarczy dokombinować lusterko z USA? niech se kosztuje w cholerę pieniędzy, ale akurat na tej funkcji zależało mi BARDZO... :/
Poczytaj co to proxima i gdzie ukryc otwieranie bramy.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl