Autor Wątek: Higlander 2024 / RSA / Hold / zgody na ekranie  (Przeczytany 7117 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Waki006

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 2.5 AWDi
Odp: Higlander 2024 / RSA / Hold / zgody na ekranie
« Odpowiedź #15 dnia: 10 Września 2024, 00:23:36 »
W MY24 Highlanderze (nie wiem jak w innych toyotach z nowym systemem i MY24) można zamiast synchronizować telefony do profilu to zsynchronizować kluczyk do profilu. Trzeba założyć aplikację, ale dużo sprawniej się to łączy. O dziwo, w Ravce udało mi się podłączyć trzy konta i 3 telefony i auto rozpoznaje danego użytkownika po wejściu. W highlanderze jakoś nie chciało to działać, więc zostałem przy kluczyku. Zapominając telefonu nie trzeba zgód klikać.

Offline Anid23

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Highlander
« Odpowiedź #16 dnia: 03 Stycznia 2025, 17:22:24 »
Hej,
Dwa pytanka:

1. Czy jest już sposób na wyłączenie dźwięku RSA na stałe? Albo dla danego profilu? Po pół roku uzytkowania auta stwierdzam, że ten dźwięk to jest jakaś masakra - wyłączam za każdym razem. Działanie tego systemu też jest pomyłką - czyta wszystkie znaki na około.

2. Zauważyłem że aplikacja MyToyota pozwala tylko włączyć klimatyzację, ale już nie da się ustawić temperatury ani ogrzewania szyb. U mojej żony w Corolli z 2023 da się wyregulować sobie temperaturę i włączyć ogrzewanie szyb. Czy da się to aktywować czy 2 razy droższe auto nie ma takich funkcji?

Online topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #17 dnia: 03 Stycznia 2025, 17:45:54 »
Ad. 1. Nie da się - zgodnie z aktualnymi przepisami.
Ad. 2 może tak być. To zależy od modelu i jego wersji.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #18 dnia: 03 Stycznia 2025, 18:26:26 »
Ostatnio jeżdżąc wypożyczoną Corollą 2024 zauważyłem że tam to pikanie RSA jest zdecydowanie głośniejsze niż w naszym CHR mk.2. Jest gdzieś sterowanie głośnością powiadomień, czy TTTM?
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline tato

• Prawie Toyot
  • Samochód:: highlander
« Odpowiedź #19 dnia: 24 Maja 2025, 20:27:32 »
2) Czy ta się ustawić auto-hold, żeby automatycznie się włączał (jak to np. jest w VW) ?

mówiąc szczerze to mi nie przeszkadzało w Toyota włączanie za każdym razem holda, nie wiem jak jest w VW ale w MB jest super po prosu wciskasz mocniej pedał hamulca, a co jest najlepsze ludzie którzy tego nie używali to im tego nie brakuje, moją siostrę w MB GL namawiałem 2 lata, a teraz nie może bez tego żyć

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl