Autor Wątek: C-HR 2024 - Zmiana systemu multimediów z 8" na 12"  (Przeczytany 16598 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: C-HR 2024 - Zmiana systemu multimediów z 8" na 12"
« Odpowiedź #15 dnia: 24 Stycznia 2025, 19:54:43 »
Zablokowany kodem ekran?
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #16 dnia: 24 Stycznia 2025, 23:53:27 »
Jeśli możesz napisz jak zdemontowałeś 8” radio i czy ruszyło 12” czy w ogóle nic. 
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline stiopa131313

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota C-HR II
« Odpowiedź #17 dnia: 26 Stycznia 2025, 10:36:39 »
Witam, radio ruszyło, ale trzeba je zakodować pod auto, bo nie działa jak powinno i włącza się i wyłącza, takie słyszałem opinie nie wiem, czy radio uszkodzone, czy  nie, jak ktoś wie jak to zrobić, to piszcie. Co do demontażu radia, oto mój numer: 501 222 477, każdemu zainteresowanemu powiem co i jak, bo to za dużo pisania. Pozdrawiam.

Offline stiopa131313

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 26 Stycznia 2025, 10:58:13 »
Witam, radio ruszyło, ale trzeba je zakodować pod auto, bo nie działa jak powinno i włącza się i wyłącza, takie słyszałem opinie nie wiem, czy radio uszkodzone, czy  nie, jak ktoś wie jak to zrobić, to piszcie. Co do demontażu radia, oto mój numer: 501 222 477, każdemu zainteresowanemu powiem co i jak, bo to za dużo pisania. Pozdrawiam.

Offline tato60plus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lancer14/C23
« Odpowiedź #19 dnia: 26 Stycznia 2025, 11:04:35 »
co komu po telefonie do Ciebie, jak ktos odnajdzie wpis za rok, a Ty juz nie bedziesz pamietal. Jezeli mozesz, poswiec troche czasu i opisz tutaj, z korzyscia dla potomnosci.

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #20 dnia: 26 Stycznia 2025, 11:14:10 »
włącza się i wyłącza
Uszkodzone.

Offline tato60plus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lancer14/C23
« Odpowiedź #21 dnia: 26 Stycznia 2025, 11:35:43 »

Offline stiopa131313

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 26 Stycznia 2025, 12:44:44 »
Demontaż radia w TOYOCIE C-HR II: przycisk start-stop zdejmujemy z zaczepów odciągając do siebie, potem wąska maskownica (kanał środkowy), pod gałką zmiany biegów, z boku od strony kierowcy, jest na zatrzaskach, po zdjęciu maskownicy jest jedna śrubka, która trzyma system ręcznego, odkręcamy, potem gałka biegów, odkręcamy w lewo i na bok, potem ten system ręcznego podważamy z zatrzasków, odłączamy wtyczkę i na bok, teraz przechodzimy do panelu z klimą i.t.p, pod panelem klimy jest osobny panel z usb c, podgrzewanie kierownicy i coś tam jeszcze, łapiemy ją z lewej strony z boku, a prawą ręką od spodu (ręka do końca schowka pod tym panelem) i ciągniemy do siebie, kształt tego panelu jest asymetryczny, po zdjęciu tego panelu, pod wyświetlaczem klimy, po prawej stronie jest śrubka, która trzyma tą przegrodę po skosie oddzielającą pasażera, odkręcamy, teraz tą przegrodę od strony podłokietnika podważamy do góry, a następnie ciągniemy po skosie w stronę tylnej kanapy, teraz zostaje nam panel klimy i wyloty powietrza pod radiem, panel klimy jest przykręcony dwoma śrubkami, po prawej i lewej stronie, odkręcamy je i na bok, teraz łapiemy konsolę klimy i ciągniemy do siebie, to samo robimy z wlotami powietrza, łapiemy i do siebie ( oczywiście w tych panelach są wtyczki, odłączamy je), teraz zostaje nam samo radio, od spodu radia jest już dostęp do czterech śrub (na klucz nasadowy 10), po dwie z prawej i z lewej, odkręcamy je, potem łapiemy radio i ciągniemy do siebie, odłączamy wtyczki i podpinamy nowe. Składanie tak samo, tyle, że na odwrót, to, co było ostatnie przy rozkładaniu, przy składaniu będzie pierwsze. Tyle z mojej strony, w razie pytań, piszcie. Pozdrawiam.

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #23 dnia: 29 Stycznia 2025, 21:34:06 »
Zapętla się przy uruchamianiu?

Widocznie poprzedni właściciel radia nie zdążył na akcje serwisową...
Temat praktycznie trudny do realizacji na używanej części niewiadomego pochodzenia, która zawiera w sobie także VIN wcześniejszego pojazdu... Dodatkowo radio zostało wcześniej przypisane na serwerze do poprzedniego wozu...
Czy subskrypcja usług zdalnych przejdzie? Czy kod licencji map przejdzie? Czy radio dogada się z telematyką pod inny VIN? Czy dogada się z innym zestawem wskaźników? Czy policja zapuka w sprawie radia - info poszło na serwer że właśnie dostało zasilanie ;)
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline malfeusz

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: c-hr
« Odpowiedź #24 dnia: 30 Stycznia 2025, 15:15:41 »

Temat praktycznie trudny do realizacji na używanej części niewiadomego pochodzenia, która zawiera w sobie także VIN wcześniejszego pojazdu... Dodatkowo radio zostało wcześniej przypisane na serwerze do poprzedniego wozu...
Czy subskrypcja usług zdalnych przejdzie? Czy kod licencji map przejdzie? Czy radio dogada się z telematyką pod inny VIN? Czy dogada się z innym zestawem wskaźników? Czy policja zapuka w sprawie radia - info poszło na serwer że właśnie dostało zasilanie ;)
Co do policji - mogą co najwyżej przyjść po dane sprzedawcy z allegro

Online topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #25 dnia: 30 Stycznia 2025, 15:42:13 »

Co do policji - mogą co najwyżej przyjść po dane sprzedawcy z allegro
Art. 292 par 2 KK DU 2024.17
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Niedzisiaj

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CHR 2024
« Odpowiedź #26 dnia: 30 Stycznia 2025, 21:29:32 »
Witam wszystkich

Myślę że warto już porzucić wątek kryminalny a skupić sie na aspekcie technicznym..
Pytanie do @stiopa131313 Czy pojmował pan już dalsze kroki.
Z mojej strony podejrzewam ze będzie potrzebne jakieś zakodowanie tego radia z autem jak ma to miejsce np w grupie VAG.
Z ciekawość czy zmienił Pan z powrotem na radio 8" czy podjął Pan jakieś inne próby? Jeżeli zmienione zostało na 8" to czy odpaliło bez problemu?

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #27 dnia: 30 Stycznia 2025, 22:18:02 »
jakieś zakodowanie tego radia z autem jak ma to miejsce np w grupie VAG.

Takie "bajery" to Opel stosował z początkiem lat 2000  :grin:

Offline stiopa131313

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 01 Lutego 2025, 15:32:12 »
Witam, radio, te 12" zaskoczyło po jakimś czasie i wszystko działało, oprócz: zwiększanie, zmniejszanie głosu, balans dźwięku, regulacja wysokich,średnich i niskich tonów, ustawiłem też w nim moje konto, lecz po wyłączeniu radia i włączeniu ponownie, ponownie się włączał i wyłączał i już nie zaskoczył, a chciałem mu przywrócić ustawienia fabryczne. Radio 8" po podłączeniu działa normalnie. Jeśli ma ktoś jakieś rady, to piszcie, pozdrawiam.

Offline ghost2255

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: C-HR II
« Odpowiedź #29 dnia: 19 Kwietnia 2025, 14:34:18 »
przycisk start-stop zdejmujemy z zaczepów odciągając do siebie

Mam pytanie: wyciąga się sam okrągły przycisk, czy razem z plastikiem w którym on siedzi?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl