Autor Wątek: Prius 3 - brak trybu READY  (Przeczytany 1413 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vasto

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Prius 3
Prius 3 - brak trybu READY
« dnia: 29 Sierpnia 2024, 12:19:47 »
Cześć
Mam problem z Priusem 3 2010 rocznik.
Wymieniłem kolumnę kierownicy wraz ze wspomaganiem. Po wymianie samochód odpalił normalnie, zrobiłem jazdę testową (bez wpiętej poduszki kierowcy). Po jeździe zaparkowałem, dokręciłem kierownicę i założyłem poduchę. Teraz auto nie chce przejść w tryb ready. Błędów w kompie brak. Aku odpinany i ładowany (napięcie w spoczynku 12,3 przy próbie odpalenia 11,5).
Bezpieczniki sprawdzone także są OK. Światła stopu zapalają się przy naciśnięciu.

Offline vasto

• Prawie Toyot

Offline vasto

• Prawie Toyot
Odp: Prius 3 - brak trybu READY
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Września 2024, 13:41:14 »
Cześć,

Mały update. Wygląda to na problem z immo. Po wyciągnięciu puszki tej za nagrzewnicą samochód uruchomił sie. Po ponownym rozpięciu i podpięciu znów nie startuje. Pytania mam dwa. Czy ktoś może ma jej schemat połączeń tak by sprawdzić kable i czy ktoś ma doświadczenie z wymianą immobilaisera (wszystkich trzech puszek)?

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Września 2024, 21:18:33 »
Wypadałoby oscyloskopem sprawdzić przebieg na magistrali do tego code boxa pod kątem zakłócen i kształtu przebiegu oraz dwa sygnały blokady. Być może to kwestia instalacji
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline vasto

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Października 2024, 10:42:05 »
Problem rozwiązany rękami mechanika. Uszkodzona była wiązka. Po jej załataniu wszystko działa jak powinno. Temat do zamknięcia.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl