Autor Wątek: Yaris Cross 130 KM CVT a zewnętrzna tempratura włączania się silnika spalinowego  (Przeczytany 4050 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marx50

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Y IV & YC
Odp: Yaris Cross 130 KM CVT a zewnętrzna tempratura włączania się silnika spalinowego
« Odpowiedź #15 dnia: 09 Października 2024, 00:02:09 »
Poczytaj statystyki
Chętnie, podaj źródło statystyczne.I ile samochodów na 1000 ma ten problem?
Zresztą nieważne, rozumiem obawy współczesnych ludzi że im się rozładuje aku, będą mieli słaby internet, czy dyniowe latte będzie za słodkie. Dla mnie to problem marginalny a można go rozwiązać na wiele sposobów zasilacz buforowy i aku z centralki alarmowej to najmniej wyszukany z nich.

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Yaris Cross 130 KM CVT a zewnętrzna tempratura włączania się silnika spalinowego
« Odpowiedź #16 dnia: 09 Października 2024, 06:31:33 »
Tylko ten problem powinien rozwiązać producent samochodu w ramach kontraktu gwarancyjnego a nie Klient. Ty sobie poradzisz ale 99,9 % osób po prostu wezwie assistance, który awaryjnie odpali z boostera. A w ASO stwierdzą, że akumulator jest "sprawny".
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #17 dnia: 09 Października 2024, 22:49:29 »
@Collin jak zwykle w punkt
Ktoś tu wyraźnie myli statystycznego klienta, który chce kupić nowe auto, by nim jeździć, a nie się martwić "odpali rano, czy nie", z elektronikiem pasjonatem motoryzacji ;).
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Października 2024, 07:35:43 »
Znajomy kupił Yaris Cross Hybrid. Pojęcia nie ma jak działa hybryda. Po krotce mu wyjaśniłem o co w tym napędzie chodzi. Autem jeździ jego żona prawie codziennie, krótkie odcinki po mieście. Nie zdążyło się dotąd aby auto nie odpaliło.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #19 dnia: 10 Października 2024, 14:12:48 »
Fragment opini ADAC DE:
"C-hr Awaryjność 24.9 (bardzo wysoka)
świetna renoma marki oraz… jeden z najgorszych wyników w tegorocznym raporcie ADAC – Toyota C-HR okazuje się jedyną w swoim rodzaju kombinacją przeciwieństw. Podobnie jak w przypadku RAV4, także tutaj na wyniku zaważyły akumulatory. I to bynajmniej nie napędu hybrydowego, a zwykłe, 12-woltowe. Dla jednych – tylko tyle, dla innych – aż tyle"
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline LEBIK

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4HEV2,5 C+S
« Odpowiedź #20 dnia: 10 Października 2024, 14:49:49 »
@Collin jak zwykle w punkt
Ktoś tu wyraźnie myli statystycznego klienta, który chce kupić nowe auto, by nim jeździć, a nie się martwić "odpali rano, czy nie", z elektronikiem pasjonatem motoryzacji ;).
Po udanej reklamacji i wymianie aku 12v w RAV4 HEV w lutym 24 , latem wyjechałem na urlop na 10 dni , auto stało w garażu bez włączonych kamerek , tylko ble czuwało . Na przeglądzie kilka dni temu po pierwszym roku zgłosiłem temat , że aku 12v padł , było tylko 7 V napięcia . Serwis po badaniu stwierdził że aku jest ok . / auto uruchomiłem po kilku godz. ładowaniu prostownikiem / .
pozdrawiam
zam. 4.01.23  RAV IV Hybryda FWD C+S termin odbioru sierpień 23 ??

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl