Cześć,
miał ktoś z Was wymienianą przednią szybę w swojej Toyocie? Miałem takie nieszczęście, że wracając ze swojego pierwszego urlopu nową Corollą w wersji GR Sport ( 1,5 tyś km przebieg ) strzelił kamień z koła wyprzedzającego auta i byłem zmuszony wymienić szybę, całe szczęście miałem AUTO-SZYBĘ w PZU i udało się po krótkiej batalii wykonać usługę w ASO w Warszawie ( o jaki ja byłęm naiwny myśląc, że wymiana będzie na poziomie "jakości jak w fabryce" jak to zapewnił konsultant z działu likwidacji szkód haha :D ), dokładnie gdzie usługę wykonywałem jeszcze nie zdradzam ponieważ czekam na rozwinięcie się sytuacji. Problemów jest kilka - kleju naładowane tyle pod szybę, że ten wylał się na słupki materiałowe podszybia ( zauważone wczoraj podczas mycia przedniej szyby ), obudowa kamery rozpoznającej znaki cała zakurzona, szyba została nierówno obsadzona ( lewy góry róg szyby w miejscu łączenia się z dachem jest zauważalnie wyższy [ prawie szyba zlicowana jest z dachem ] a prawy górny róg szyby jest zauważalnie niżej, wygląda to po prostu jakby po lewej stronie było dużo więcej kleju przez co i wyciekł on na słupek materiałowy i sama szyba jest "wyżej" w jej lewej części niż prawej. W dodatku coś zaczęło mi brzęczeć w podszybiu na nierównościach. Zastrzeżenia swoje już składałem na razie została mi wyczyszczona tylko obudowa kamery.
A Wy macie jakieś swoje przygody z wymianami szyb w ASO? Czy taka jakość usług w ASO to normalka? Załączam dla chętnych zdjęcia słupka gdzie w górnej części widać spory nadmiar kleju który jest sklejony z jego obiciem:
https://imgur.com/a/BQgKpPkA i jeszcze jedno ważne pytanie, czy w razie batalii gdyby ASO nie chciało poprawić w.w. rzeczy to czy centrala Toyoty coś pomoże?
Auto nowe nie ma nawet pół roku a już taki niesmak po tej zdupionej wymianie...
BTW. Auto stało u mnie w garażu ponad 4 tygodnie bo taki był czas oczekiwania na szybe, było odbierane późną porą i niestety wszystkie mankamenty montażowe zacząłem zauważać w późniejszych dniach kiedy już na spokojnie auto użytkowałem i pielęgnowałem.