Pytałem o zestaw czujników do CHR II, po rozmowie sprawa wygląda tak:
-„Oryginalne części wychodzą majątek”
-Na ekranie kamery cofania nałożona jest dodatkowo odległość od przeszkody chyba co 10cm, jako liczba. Reszta jest tak jak było, czyli są statyczne linie pomocnicze.
-Przednie czujniki informują jedynie dźwiękowo o odległości, zastosowany jest moduł prędkości oraz fizyczny włącznik.
-Pokazane zdjęcia z efektu końcowego na Corolli z 2022, tzw. „Półlift” czyli stare zegary ale aktualne multimedia z jednym pokrętłem.
Moja opinia: Wygląda na montaż gotowego zestawu z Chin, tego niższej klasy, bo są zestawy które do złudzenia przypominają oryginalne czujniki z integracją z zegarami oraz multimediami dla modeli Corolla/Cross, nawet po liftingu. Czujniki chyba już zamawiane pod kolor, bo jednak się trochę odcinają kolorystycznie, raczej nie były lakierowane a tak wyjechały z wtryskarki. Osobiście bym się nie zdecydował, i wolał założyć chiński zestaw imitujący oryginalne czujniki, jeśli takowy się pojawi do CHR II. Oczywiście to spostrzeżenia laika, jedynie na podstawie kilku wiadomości i kilku zdjęć.