Autor Wątek: Doposażenie wersji Comfort: jakie czujniki wybrać? itp.  (Przeczytany 5920 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline domdziedzic

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR II
Doposażenie wersji Comfort: jakie czujniki wybrać? itp.
« dnia: 04 Stycznia 2025, 07:22:25 »
Cześć, wpłaciłem zaliczkę na wersję Comfort w kolorze grafitowym i chciałbym zapytać, co warto do niej dołożyć. Wszelkie sugestie mile widziane!

Na pierwszy ogień chciałbym dołożyć czujniki przód/tył i tutaj pojawia się pytanie: zamawiać w salonie, czy gdzieś na warsztacie (lokalizacja: Warszawa, Kielce i okolice)? który model wybrać, żeby mieć pewność i niezawodność? Będę wdzięczny za pomoc, a jeśli odezwie się fachowiec, to chętnie umówię się na montaż.

Po drugie: dostałem zabezpieczenie Meta BLE 42 i tutaj znów: czy warto to zmieniać albo coś dokładać?

Offline tomiapage

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CHR
Odp: Doposażenie wersji Comfort: jakie czujniki wybrać? itp.
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Stycznia 2025, 07:34:51 »
Jeśli jesteś z okolic wawy to koleś dokłada oryginał na przód i tył za 2.5k na grupie na fejsie ludzie go polecają

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Stycznia 2025, 09:00:08 »
Jeśli jesteś z okolic wawy to koleś dokłada oryginał na przód i tył za 2.5k na grupie na fejsie ludzie go polecają
Na pewno mówisz o CHR mk.2? Jeśli tak to można prosić o jakiś namiar? Chociaż na tą grupę na FB.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline tomiapage

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Stycznia 2025, 09:02:50 »
Toyota c-hr polska koleś mariusz ko

Offline domdziedzic

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Stycznia 2025, 09:03:26 »

Dzięki! Polecono mi Mariusza Ko z Radzymina, więc to chyba to.

Jeśli macie jakieś propozycje, to śmiało, a ja dam wkrótce znać, jaką dokładnie ofertę dostałem.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Stycznia 2025, 09:19:42 »
Poczyniłem śledztwo, użytkownik Mariusz Ko grupy Toyota C-HR Polska podobno dokłada czujniki, ale z kontekstu wynika że raczej do poprzedniej generacji. Wysłałem do niego zapytanie.
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline tomiapage

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 04 Stycznia 2025, 10:09:27 »
Mi pisał że do chr 2024rok bez pro lemu

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #7 dnia: 04 Stycznia 2025, 10:52:26 »
Zobaczymy co odpisze mi, chciałbym zobaczyć jakieś zdjęcie z realizacji, skoro zakładam że już coś takiego robił. Zastanawiam się skąd miałby mieć oryginalne podzespoły z ceną około 2k, mało tych aut się rozbiło żeby były tego tony, no i Colin pisał że to jest kodowane po VIN i raczej nie zadziała. Chyba że montuje rozwiązanie z AliExpress z Corolli/CC, choć chyba chińczyki szybko by się połapały że działa i wystawiły zestawy z odpowiednim opisem.
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline domdziedzic

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 04 Stycznia 2025, 11:15:02 »
Zobaczymy co odpisze mi, chciałbym zobaczyć jakieś zdjęcie z realizacji, skoro zakładam że już coś takiego robił. Zastanawiam się skąd miałby mieć oryginalne podzespoły z ceną około 2k, mało tych aut się rozbiło żeby były tego tony, no i Colin pisał że to jest kodowane po VIN i raczej nie zadziała. Chyba że montuje rozwiązanie z AliExpress z Corolli/CC, choć chyba chińczyki szybko by się połapały że działa i wystawiły zestawy z odpowiednim opisem.

Dzięki za wkład! Napisz proszę, co dalej ustalisz, bardzo ciekawe.

Jak nie, to po prostu dopłacę w ASO.

Offline tomiapage

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 04 Stycznia 2025, 11:20:11 »
Mi odpisal że przód i tył 2600 i na oryginalnym ekranie toyoty widać te kreseczki czas montażu 6h oczywiście 2024r

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #10 dnia: 04 Stycznia 2025, 11:23:48 »

Dzięki za wkład! Napisz proszę, co dalej ustalisz, bardzo ciekawe.

Jak nie, to po prostu dopłacę w ASO.

Osobiście bym nie dopłacił w ASO drugi raz, może w ramach tego bonu ale to maks. Przód w ogóle nie działa dla mnie, ma za mały zakres ustawiony albo coś, a z tyłu powiesili głośnik przy głowie pasażera, tego za kierowcą na tasmie 2stronnej, to się w ogóle nie trzyma, odpadło od sufitu i dynda.
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #11 dnia: 04 Stycznia 2025, 11:24:44 »
Mi odpisal że przód i tył 2600 i na oryginalnym ekranie toyoty widać te kreseczki czas montażu 6h oczywiście 2024r

Na obu ekranach? W rozwiązaniu OEM jest na zegarach i multimediach, obok obrazu z kamery. W rozwiązaniu chińskim jest chyba tylko na zegarach.
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline domdziedzic

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 04 Stycznia 2025, 11:25:46 »

Tylko dopytam: chodzi o wersję Comfort i widać animacje na ekranie? Bo w ASO mówili, że będą same sygnały dźwiękowe. Jak dla mnie duży plus dla Pana Mariusza!

Offline tomiapage

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 04 Stycznia 2025, 11:34:09 »
Przód podobno piszczy a tył pokazuje się na ekraniku odległość tak zrozumiałem. Na wiosnę jakoś może się zdecyduje narazie nie mam  czasu się tym zajmować

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #14 dnia: 04 Stycznia 2025, 11:38:29 »

Tylko dopytam: chodzi o wersję Comfort i widać animacje na ekranie? Bo w ASO mówili, że będą same sygnały dźwiękowe. Jak dla mnie duży plus dla Pana Mariusza!

Rozwiązanie ASO jedyne co ma nad zwykły chińczyk to aktywacja bez przycisku, po wyborze biegu. I to też nie zawsze, bo zależy co ASO akurat ma na stanie i zamontuje.
C-HR II 1.8 '24 Comfort

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl