Immobilizer SEO CANblu odp. od producenta.
Gwarancja - oficjalnie Toyota nie dopuszcza podłączania urządzeń pod magistralę CAN, ale nasz immobilizer SEO CANblu jest dopuszczony do montażu w Toyotach i ma przydzielony numer części w systemie Toyoty/Lexusa (EPLNGE-P0500-13, pod nazwą Q-SAFE CAN ID).
Do immobilizera SEO CANblu można dołożyć zewnętrzną syrenę (wtedy traci się możliwość rozcięcia dodatkowego obwodu przekaźnikiem), która aktywuje się w ciągu 5/10/15 sekund od włączenia zapłonu bez rozbrojenia immobilizera. Przy czym możliwości dołożenia syreny nie ma, jeżeli montaż immobilizera nastąpi w salonie.
WAŻNE
Jeżeli samochód jest nowy i zdecyduje się Pan na montaż immobilizera SEO CANblu poza salonem, to nie będzie możliwości rozbrajania immobilizera brelokami, a jedynie kodem pin z przycisków samochodu lub aplikacją (ograniczenie to wynika z tego, że importer nie pozwala, aby urządzenie dostępne w sieci było dostępne poza siecią, stąd musieliśmy ograniczyć funkcjonalność SEO CANblu dostępnego poza siecią Toyoty).
Jeżeli samochód nie będzie nowy (a więc pojeździ Pan kilka miesięcy), to powyższego ograniczenia nie ma.
Bardzo dobre wsparcie producenta (Merytoryczne, konkretne), zanim się zdecydowałem troszkę popytałem o funkcjonalność.
Przekonało mnie:
1. Możliwość odblokowania: "BRELOK" (Naprawdę ładny i dobrze wykonany), PIN do zaprogramowania, TELEFON (Może robić ze "brelok" oraz APKA ma funkcję "Tryb Serwisowy") - działa bez problemu.
2. Montaż w Salonie i gwarancja.
Po 6 miesiącach korzystania (Montaż w ASO):
1. Działa bez problemu z brelokiem.
2. Mam sparowane z telefonem, korzystam gdy muszę oddać do serwisu aby łatwo włączyć tryb serwisowy. Standardowo wyłączone autoparowanie.
3. Mam awaryjne odblokowywania klawiszami kierownicy.
Działa w tle bezobsługowy. Nic nie widać nic nie wystaje typu - pastylka.