Autor Wątek: Łącznik stabilizatora przód  (Przeczytany 559 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MarcinD36

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Auris II
Łącznik stabilizatora przód
« dnia: 09 Lipca 2025, 16:34:55 »
Cześć,
Po zakupie auta (wtedy miał 102 tys) zrobiłem 80 tyś i odezwały się łącznik drążka stabilizatora z przodu. Zostały wymienione na Lemfordera, razem z gumami stabilizatora. Po przejechaniu 8 tyś odezwał znów prawy, mechanik zdziwił się, wymienił gwarancyjnie ale stwierdził że przyczyną uszkodzenia było skrzywienie łącznika przez wjechanie w dziurę. Ok, mogę przyjąć ze był to wyjątkowy przypadek, ale po około miesiącu odezwał się dugi łącznik z lewej strony. Mechanik stwierdził że produkt jest z wyższej półki i że nie powinien się tak szybko zużyć.
Czy mechanik wciska mi jakiś kit?
Jakiej firmy podzespoły wrzucacie do swoich Aurisek?
Czy warto inwestować w oryginalny produkt za 500 zł szt? 

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Łącznik stabilizatora przód
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Lipca 2025, 16:43:57 »
Cześć,
Po zakupie auta (wtedy miał 102 tys) zrobiłem 80 tyś i odezwały się łącznik drążka stabilizatora z przodu. Zostały wymienione na Lemfordera, razem z gumami stabilizatora. Po przejechaniu 8 tyś odezwał znów prawy, mechanik zdziwił się, wymienił gwarancyjnie ale stwierdził że przyczyną uszkodzenia było skrzywienie łącznika przez wjechanie w dziurę. Ok, mogę przyjąć ze był to wyjątkowy przypadek, ale po około miesiącu odezwał się dugi łącznik z lewej strony. Mechanik stwierdził że produkt jest z wyższej półki i że nie powinien się tak szybko zużyć.
Czy mechanik wciska mi jakiś kit?
Jakiej firmy podzespoły wrzucacie do swoich Aurisek?
Czy warto inwestować w oryginalny produkt za 500 zł szt? 

Lemforder jest już najwyższą półką tylko niestety czasy są takie jakie są ... więc jak najbardziej mogły być lipne.

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Lipca 2025, 17:10:33 »
Oryginalny prawy przód jest w moim Aurisie od 420 tys.km i nic mu nie dolega. Lewy oryginał wymieniony na zamiennik (nie wiem jaki) wytrzymał około 15 tys.km. Wymieniony został na Lomfeder 10 tys.km temu i póki co cisza.

Offline Krzysztofik1

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Auris 2013 HSD
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Lipca 2025, 18:22:55 »
Ja miałem robioną konserwacje podwozia ( rozbiórka i piaskowanie ) i sporo części się pourywało przy próbie odkręcenia .
Części typu łączniki stabilizatora przód tył , silentbloki tuleje .
Sworzeń prawy był tylko zużyty ,wywaliło smar .
Części kupione firm febi Bilstein i topran czyli raczej taniocha , zobaczymy czy będzie się sypać po kolei .
Szkoda że to nie Japończyk do colta właśnie kupiłem sworzeń
firmy "555" made in Japan .
Oryginalne części zawieszenia jaka firma robi dla toyoty ?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl