Autor Wątek: Drgania na jałowym  (Przeczytany 13074 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

TomRun

• Gość
Odp: Drgania na jałowym
« Odpowiedź #15 dnia: 08 Kwietnia 2006, 14:31:54 »
No i mam jeszcze mały problem z jałowym biegiem. Auto na jałowym biegu  popada w lekki rezonans co doprowadza mnie do lekkiego podirytowania. Obroty jałowego biegu - 800, no moze 795 bo wskazówka jest minimalnie pod 800. Jak dodam gazu i puszcze go na 900-950 drżenie zanika. Czy ten problem może być związany ze sprzęgłem? Pozdrawiam.

Jesli to D4D i masz przebieg w okolicy 100 kkm, to prawdopodobnie kolo dwumasowe wymieniane najczesciej ze sprzeglem... Dragania beda coraz silniejsze, a wymiana kola to duuuzy wydatek
« Ostatnia zmiana: 08 Kwietnia 2006, 14:38:57 wysłana przez ayrsen »

Portal

• Gość
Odp: Drgania na jałowym
« Odpowiedź #16 dnia: 23 Marca 2007, 16:48:55 »
Odświeżam wątek, jako że padło tu pytanie o podniesienie wolnych obrotów. Interesowałoby mnie coś takiego w D4D - teraz mam 700 i nie jest najgorzej, ale przy 800 byłoby dużo przyjemniej (tak przynajmniej wybadałem operując bardzo delikatnie gazem). No i pytanie - czy to się w ogóle da się  :wink: ??? Z trzech zapytanych o to magików z ASO, jeden stwierdził, że bez problemu - wystarczy podpiąć się pod kompa, dwóch pozostałych - że nie da się w żaden sposób. Czy ktoś mógłby się kompetentnie wypowiedzieć?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl