Autor Wątek: wymiana instalacji gazowej...  (Przeczytany 20393 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bisua

• Gość
wymiana instalacji gazowej...
« Odpowiedź #30 dnia: 02 Września 2004, 09:52:08 »
Cytuj (zaznaczone)
do 220
ale na benzynce :)

Offline E9

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #31 dnia: 02 Września 2004, 11:43:21 »
- ok. 10% przekłamania licznika

a poza tym to prosze siętrzymać tematu !!

8)

Connect 1.8TDCi 109KM i 260Nm by Vtech :)
Tego słucham - http://www.polskastacja.pl - Lata 80-90

stoned_crazy

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 02 Września 2004, 13:18:41 »
Cytuj (zaznaczone)
ale na benzynce

Na gazie :aclap

Cytuj (zaznaczone)
- ok. 10% przekłamania licznika

a poza tym to prosze siętrzymać tematu !!

Nie przesadzaj  :smileface .To może to 230 było :acooldude
A tamten temat ewoluował bo nikt już nic nie pisze na niego a ja nie wymieniam w końcu puki co instalki .Jak napisałem ,zmieniem reduktor na Lovato i samochód dostał zastrzyk energii oraz jego praca jest dużo stabilniejsza .Słowem mogłem ten reduktor już pół roku temu wymienić zamiast go reanimować :aduh
Co prawda teraz troszeczke sie rozstroił ale zrzucam to na karb ułożenia sie membran w parowniku ponieważ przejechałem 1300km z 1500 po których miałem jechać na strojenie.
Inna sprawa że chyba mi troche mniej płynnie chodzi na benie na wolnych obrotach szczegulnie po odpaleniu na zimnym silniku.Cuż jeszcze mam w perspektywie czyszczenie silnika krokowego i przepustnicy bo tego nie robiłem puki co i zobaczymy...

pozdrawiam...

Offline jozef01

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 13 Września 2004, 10:25:09 »
Cytat: CarinaGTI
IIgen., mozna zrobić zakładając mixerek linearny i praktycvznie nie bedziesz miał straty, no może max 5 rumaków, ja tak robięa i 2000-3000 w kieszeni zostaje, qrzce 12kkm i landi juz padł  :shock:

A jak takie "cudo" jak mikser linearny wygląda, i czym sięróżni od klasycznego? Może jakieś fotki, gdzie do nabycia, może koledzy sięorientują?
Ave'00- 2,0 D4D Sol  

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 13 Września 2004, 17:27:40 »
Cytat: jozef01
IIgen., mozna zrobić zakładając mixerek linearny i praktycvznie nie bedziesz miał straty, no może max 5 rumaków, ja tak robięa i 2000-3000 w kieszeni zostaje, qrzce 12kkm i landi juz padł  :shock:

A jak takie "cudo" jak mikser linearny wygląda, i czym sięróżni od klasycznego? Może jakieś fotki, gdzie do nabycia, może koledzy sięorientują?

linearny a klasyczny mixer (palnik) różni sięśrednicą, w linearnym prakltycznie średnica jest taka sama jak dolotu i jest cxiut dłuższy od zwykłego mixerka własciwie w w dobrym zakładzie montującym gaz będa wiedzieć o co chodzi i polecą w każdym mieście (większym) of kors  :-D

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 13 Września 2004, 23:04:37 »
Konrad a jaki jest koszt zmiany tkaiego mixerka i czy to pomaga

Offline jozef01

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 14 Września 2004, 11:41:27 »
Cytuj (zaznaczone)
linearny a klasyczny mixer (palnik) różni sięśrednicą, w linearnym prakltycznie średnica jest taka sama jak dolotu i jest cxiut dłuższy od zwykłego mixerka własciwie w w dobrym zakładzie montującym gaz będa wiedzieć o co chodzi i polecą w każdym mieście (większym) of kors  :-D

A jak wygląda sprawa z wolnymi obrotami na LPG, nie ma problemów? z tego co wiem zwężkędaje sięm.in po to aby wyregulować prawidłowo wolne obr.  Mogęsięmylić.
Ave'00- 2,0 D4D Sol  

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 14 Września 2004, 14:54:26 »
nie ma problemów z zamontowaniem czy z zestrojeniem, a dla gazmajstrów zawsze wygodniej jest zastosować instalacjęstandard :D

Offline jozef01

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 15 Września 2004, 09:49:42 »
nie ma problemów z zamontowaniem czy z zestrojeniem, a dla gazmajstrów zawsze wygodniej jest zastosować instalacjęstandard :D

Podrążęnieco temat jeśli pozwolicie :D  
Mam Carinę1,6LB 99KM'96 z fabrycznęinstalacją holenderską (elektronika Landi-Hartog, reduktor Vialle, standard mixer ze zwężką Venturiego- czy jak mu tam - czyli ok 2/3 prześwitu) i chodzi OK! Ale zaintrygowała mnie sprawa wymiany mixera na tzw. linearny. Ale w związku z tym widzępewne problemy:
- w moim reduktorze śruby do regulacji wolnych obrotów - BRAK!
- softu do elektroniki BRAK! - pytałem wielu ludzi i robią oczy.
W związku z powyższym mam poważne obawy czy nowy mikser sięzaodoptuje automatycznie. Być może tak, chętnie zrobił bym taką próbę.
A tak na marginesie, czy ma ktoś dokładnie zwymiarowany taki mixer?
Pytałem wczoraj producenta mixerów - nie słyszał o mixerach linearnych, ale stwierdził, że zrobi każdy ze wzoru bądź z rysunku. Cena do 100pln.
Także myślę, że jakby było większe zainteresowanie produktem można by było zamówić kilka sztuk, może "zszedł by" nieco z ceny.
Czekam na odzew! J.
Ave'00- 2,0 D4D Sol  

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 15 Września 2004, 10:40:58 »
Cytuj (zaznaczone)
Także myślę, że jakby było większe zainteresowanie produktem można by było zamówić kilka sztuk, może "zszedł by" nieco z ceny.
niezły pomysł Carina GTI czekamy na twoje zdanie i ile kosztował Cięten mixer linearny ??

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl