Autor Wątek: Toyota RAV-4 VI 2026  (Przeczytany 264503 razy)

Offline mxv1

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #2295 dnia: 26 Września 2026, 20:39:23 »
Taka ciekawostka. Jeżdżę już praktycznie tydzień autem i jeszcze nie dotknąłem tapicerki. Tzn. nie sprawdziłem czy jest miękka czy twarda ;))))) Auto tak dobrze wygląda i jeszcze lepiej jeździ, że nie czułem potrzeby jego macania ;))))

Super  :-)

Offline tomekgolf

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota RAV4 VI
« Odpowiedź #2296 dnia: Wczoraj o 09:19:38 »
W kalendarzu jest ustawianie daty. Nie widzę nigdzie możliwości ustawienia godziny.
A w Multimediach próbowałeś?
Zębatka-> ogólne-> Data i godzina -> ustaw datę i godzinę automatycznie WYŁĄCZ
wtedy można podać datę, strefę czasową, godzinę, znacznik DST..
gdy wyłączysz automatyczne ustawianie godziny, to nic dalej nie można zrobić. Nie ma żadnych ręcznych ustawień. Na obecną chwilę żałuję zakupu tego auta ze względu na awarię DCM i brak części w magazynie w Europie oraz skrzypienia we wnętrzu. Na szczęście skrzypienia można zagłuszyć muzyką, a moduł prędzej, czy później dotrze do serwisu. Przebieg już ponad 10tys/km. Na szczęście leasing wzięty tylko na 2 lata, więc przeleci szybko.

Online thebabayaha

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #2297 dnia: Wczoraj o 14:29:49 »
W kalendarzu jest ustawianie daty. Nie widzę nigdzie możliwości ustawienia godziny.
gdy wyłączysz automatyczne ustawianie godziny, to nic dalej nie można zrobić. Nie ma żadnych ręcznych ustawień. Na obecną chwilę żałuję zakupu tego auta ze względu na awarię DCM i brak części w magazynie w Europie oraz skrzypienia we wnętrzu. Na szczęście skrzypienia można zagłuszyć muzyką, a moduł prędzej, czy później dotrze do serwisu. Przebieg już ponad 10tys/km. Na szczęście leasing wzięty tylko na 2 lata, więc przeleci szybko.
Jeszcze masz jakieś skrzypiące tematy? U mnie znalazłem jeden. Brzęczało w drzwiach pasażera. Okazało się że to był rygiel drzwi przymocowany do słupka :)
Po odkręceniu i przykręceniu na nowo bloga cisza.

Offline mxv1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2298 dnia: Wczoraj o 16:44:10 »

aż tak nie warto tego auta  :-(

Offline tomekgolf

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2299 dnia: Wczoraj o 20:17:36 »
To nie tak, że na pewno nie warto. Po prostu ja, jako klient Lexusa od kilku lat nie spodziewałem się takiej różnicy w jakości pomiędzy Toyotą a Lexusem. Od 2022r przez moje ręce przewinęły się 4 Lexusy i nigdy nie było żadnego skrzypienia. Jestem w stanie zaakceptować to, że jest głośniej w RAV4 niż w NX, ale skrzypienia nie zniosę. W RAV4 przejechałem dopiero 10tys/km i już mam dosyć tego auta. Strach pomyśleć co będzie dalej. Decyzję już podjąłem i RAV4 zostaje w rodzinie do końca leasingu, a ja zamawiam nowego NX. W grudniu będzie można zamawiać z odbiorem w kwietniu.

Offline tomekgolf

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2300 dnia: Wczoraj o 20:31:25 »
Jeszcze masz jakieś skrzypiące tematy? U mnie znalazłem jeden. Brzęczało w drzwiach pasażera. Okazało się że to był rygiel drzwi przymocowany do słupka :)
Po odkręceniu i przykręceniu na nowo bloga cisza.
[/quote] nadal nie mogę sobie poradzić z tylą klapą. Gdy nasmaruję uszczelkę, to pomaga tylko na kilka dni. Tylna klapa nie ma żadnej regulacji na zamku, żeby ją bardziej docisnąć albo poluzować. Poza tym nie mam czasu zająć się tylnymi drzwiami, które też zaczęły skrzypieć. Strach pomyśleć co będzie, gdy przyjdzie zima i różnica temperatur zacznie wpływać na elementy wnętrza. Myślę, że wtedy będzie tragedia z dźwiękami we wnętrzu. Na razie tylko z tylną ramką sobie poradziłem.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl