Autor Wątek: Toyota RAV-4 VI 2026  (Przeczytany 125521 razy)

Offline LEBIK

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4HEV2,5 C+S
Odp: Toyota RAV-4 VI 2026
« Odpowiedź #150 dnia: 23 Stycznia 2026, 15:23:44 »
Nie WAZE tylko mapy.cz , używam zmiennie obie aplikacje , dla mnie są świetne .

Tylko się nie denerwuj, ale one nie są na rower ?

PHEV. HEV czy ICE

HEV
Nie martw się , jestem niespotykanie spokojnym człowiekiem 75 +
pozdrawiam
zam. 4.01.23  RAV IV Hybryda FWD C+S termin odbioru sierpień 23 ??

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #151 dnia: 23 Stycznia 2026, 17:44:07 »
pierwszy polski test nowej rav4. jakosc egzemplarza przedprdukcyjnego tragiczna.

https://youtu.be/xSpjGlMTmx8?si=sZ5-xHXIk1fBU9E1
Skąd informacja że to „Polski” egzemplarz? To jest raczej sztuka którą wożą po różnych krajach do prezentacji mediom, może to było nagrane na ostatnich targach w Brukseli?

Nie ma co panikować przed zobaczeniem realnych sztuk przeznaczonych dla klientów, ale też trzeba zaznaczyć że ta pokazowa sztuka to jakaś masakra.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Waki006

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 2.5 AWDi
« Odpowiedź #152 dnia: 23 Stycznia 2026, 17:55:02 »
pierwszy polski test nowej rav4. jakosc egzemplarza przedprdukcyjnego tragiczna.

https://youtu.be/xSpjGlMTmx8?si=sZ5-xHXIk1fBU9E1
I to jeszcze jeden z tych obiektywnych recenzentów, który nie krytykuje bez sensu jak np. Marek Drives. Wiem że sztuka bardzo zużyta bo każdy tester pewnie drapał te plastiki ale to wnętrze wygląda bardzo budżetowo. To już nie mogli chociaż puścić tego szarego elementu a'la skóra przez calą deskę? Myślałem że ten plastik na desce będzie chociaż dobrej jakości a tutaj widać chyba że kiepski z recyklingu. Osobiście mam bardzo mieszane odczucia co do tego samochodu i wątpię żeby na żywo było lepiej. Gdzieś na teście w US pokazali że konfiguracja zegarów także jest bardziej ograniczona niż w poprzedniku. Parę widoków, nie ma zmiany motywów, nie można modyfikować elementu po prawej stronie.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #153 dnia: 23 Stycznia 2026, 21:45:55 »
Mi osobiście bardziej się podoba V gen. Z plusów to chyba się bagażnik szybciej otwiera w nowej :P Innych nie zauważam a minusów trochę jest jak chociażby te zegary bez osłony - dziwny manewr.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #154 dnia: 25 Stycznia 2026, 09:46:02 »

Offline Waki006

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #155 dnia: 25 Stycznia 2026, 13:56:20 »
https://www.youtube.com/watch?v=Idfk7xl1_uk
Toyota jak zawsze. Zrobiła genialny napęd, wie że się sprzeda więc przyoszczędziła na reszcie samochodu. Później jak porównują wnętrza to jest to przepaść niestety. Ale 5,8s do setki w połączeniu z wersją bardziej cywilną czyli Exe albo Comfort daje niezłego sleepera.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #156 dnia: 26 Stycznia 2026, 17:54:03 »
https://www.youtube.com/watch?v=5RGAlJxXbFY
pierwsze pomairy bagaznika 97 x 114 x 45 = 497cm3
dla przykladu nowa cx5 2026 99 x 105 x 54 =561cm3
« Ostatnia zmiana: 26 Stycznia 2026, 18:12:36 wysłana przez Piwo »

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #157 dnia: 26 Stycznia 2026, 21:25:50 »

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #158 dnia: 27 Stycznia 2026, 09:13:27 »
pierwsze pomairy bagaznika 97 x 114 x 45 = 497cm3
A jak to się ma do poprzedniej wersji Rav 4, bo cx5 z silnikiem 140kM nie bardzo mi podchodzi.

Offline kocur77

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Mazda CX30
« Odpowiedź #159 dnia: 27 Stycznia 2026, 10:15:57 »
I to jeszcze jeden z tych obiektywnych recenzentów, który nie krytykuje bez sensu jak np. Marek Drives. Wiem że sztuka bardzo zużyta bo każdy tester pewnie drapał te plastiki ale to wnętrze wygląda bardzo budżetowo. To już nie mogli chociaż puścić tego szarego elementu a'la skóra przez calą deskę? Myślałem że ten plastik na desce będzie chociaż dobrej jakości a tutaj widać chyba że kiepski z recyklingu. Osobiście mam bardzo mieszane odczucia co do tego samochodu i wątpię żeby na żywo było lepiej. Gdzieś na teście w US pokazali że konfiguracja zegarów także jest bardziej ograniczona niż w poprzedniku. Parę widoków, nie ma zmiany motywów, nie można modyfikować elementu po prawej stronie.

Plastiki mogą być porysowane to normalka. Gorzej że całość będzie na 99% niezmieniona.
Nawet w obecnej Ravce jest więcej miekkiego materiału niż w tej nowej. Już rok temu dziennikarze zgłaszali że jadąc bokiem do słońca na zegarach g... widać bo nie są osłonięte z żadnej strony.
A to co gość popukał w drzwi to obstawiam że będzie jeszcze glośniej niż w starej wersji, przecież to brzmi jak blacha falista na garażu na działce.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE

Offline Waki006

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #160 dnia: 27 Stycznia 2026, 12:01:25 »

Plastiki mogą być porysowane to normalka. Gorzej że całość będzie na 99% niezmieniona.
Nawet w obecnej Ravce jest więcej miekkiego materiału niż w tej nowej. Już rok temu dziennikarze zgłaszali że jadąc bokiem do słońca na zegarach g... widać bo nie są osłonięte z żadnej strony.
A to co gość popukał w drzwi to obstawiam że będzie jeszcze glośniej niż w starej wersji, przecież to brzmi jak blacha falista na garażu na działce.
Zostało liczyć na lifting, może coś poprawią. Chociaż widać że mają rynek europejski w 4 literach skoro obniżyli wolumen samochodów dostępnych dla europy na ten rok a głównie skupili się na USA. Szkoda.

Offline andnor

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4 PHEV AWDi
« Odpowiedź #161 dnia: 27 Stycznia 2026, 17:34:33 »
Ja tak patrzę i patrzę i patrzę na tą nową Rav4... A potem dalej patrzę i patrzę... I nie wiem co się stało, że tak fajne nadwozie, jakie miała RAV V zostało skopane. Zgadzam się z niektórymi, którzy mówią, że tył stylistycznie nie pasuje do przodu. Jak dla mnie to przód też do niczego nie pasuje. Kształt świateł jaki wpakowali do tego modelu jest ok, pod warunkiem, że jest to Camry z płaskim przodem, a nie kloc jak Rav4. A z tego co kojarzę, to już jakiś elektryk ma bardzo podobny przód. Tył z resztą też. A więc w zasadzie nic nowego jeśli chodzi o nadwozie - mało ciekawe, słabe stylistycznie, pozbawione "pazura".
W środku hmmm... Słabo. Kanciasto i słabo. Gdzie te fajniutkie pokrętła od sterowani klimą? Co to za kwadratowe coś tam wpakowali? Sterowanie strefami nawiewów i nawiewami w "telewizorze"... Dlaczego?
No i ten wyświetlacz zegarami, na co wielu z Was już zwróciło mocno uwagę... Masakra.
Co oni zrobili tej Toyocie....

Takie moje wnioski i subiektywne odczucia na temat nowej Rav4 VI. Czekam na lifting, który, kto wie, może dość szybko się wydarzy.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #162 dnia: 27 Stycznia 2026, 18:07:07 »

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #163 dnia: 27 Stycznia 2026, 19:26:13 »
Już rok temu dziennikarze zgłaszali że jadąc bokiem do słońca na zegarach g... widać bo nie są osłonięte z żadnej strony.
Chińczyki coś wymyślą by to osłonić ;)

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #164 dnia: 28 Stycznia 2026, 12:41:08 »
ciekaw jestem czy w nowej ravce mozna na yt ogladac filmy? to norma w dzisiejszych czasach?
8m35s
https://www.youtube.com/watch?v=_A4LDK2JlT4&feature=youtu.be
« Ostatnia zmiana: 28 Stycznia 2026, 12:51:08 wysłana przez Piwo »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl