Autor Wątek: Resetowanie zużycia paliwa RAV 4 PHEV  (Przeczytany 615 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DarioT

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 PHEV
Resetowanie zużycia paliwa RAV 4 PHEV
« dnia: 05 Lutego 2026, 15:13:40 »
Witam,
wczoraj jeździłem RAV4 PHEV i nie mogłem zresetować zużycie paliwa/energii na wyświetlaczu LCD (tym z prędkościomierzem) przyciskiem na kierownicy (po lewej stronie) - nie było tam w ogóle tej informacji "przytrzymaj przycisk (taka kropka) aby zresetować" . W innych RAVkach którymi jezdzilem ta informacja i możliwość była. Jakieś pomysły co mogło byc przyczyną?
DarioT

Offline Ari93

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 AWD-i 2020
Odp: Resetowanie zużycia paliwa RAV 4 PHEV
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Lutego 2026, 10:24:19 »
A masz ustawione to zużycie na reset czy mówisz o resecie zużycia od tankowania lub od uruchomienia? Z tego co pamiętam opcje są 3; uruchomienie, tankowanie i "ręczne" i tylko w tym ręcznym dowolnie zużycie resetujesz kiedy sobie chcesz.

Offline DarioT

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 PHEV
Odp: Resetowanie zużycia paliwa RAV 4 PHEV
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Lutego 2026, 07:59:04 »
A masz ustawione to zużycie na reset czy mówisz o resecie zużycia od tankowania lub od uruchomienia? Z tego co pamiętam opcje są 3; uruchomienie, tankowanie i "ręczne" i tylko w tym ręcznym dowolnie zużycie resetujesz kiedy sobie chcesz.
A nie wiem jak bylo ustawione bo to nie moje auto i dotąd wczesniej nie jezdzilem RAVką wiec nie znam tego interfejsu/ustawień. Po prostu rozglądam się za takim autem i byłem już na kilku jazdach testowych używanymi RAVkami (HEV/PHEV) i w każdej poprzedniej RAVce nie było problemu by zresetować zuzycie paliwa/energii znajdujące się pomiędzy prędkościomierzem, a w tym egzemplarzu nie było opcji "RESET". Pan handlowiec z Toyota Pewne Auto tez nie wiedział :) Jedyne co moglem zrobic i zrobilem to wyzerowałem zuzycie na tym tablecie poprzez Informacje -> Informacje o trasie. Ale to nie spowodowało wyzerowania wartości na liczniku.
Pzdr
DarioT

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl