Autor Wątek: Toyota Leasing vs Canlock – jak uzyskać zgodę na montaż poza ASO?  (Przeczytany 2825 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline felemek

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Toyota Leasing vs Canlock – jak uzyskać zgodę na montaż poza ASO?
« Odpowiedź #30 dnia: 04 Kwietnia 2026, 10:49:42 »
Pokaż fotki gdzie Ci zamontowało ASO....... ;D :cool:

Offline kamil.r

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4
Odp: Toyota Leasing vs Canlock – jak uzyskać zgodę na montaż poza ASO?
« Odpowiedź #31 dnia: 16 Kwietnia 2026, 23:00:00 »
Przecież nikomu nie mówią gdzie jest centralka :)
Nie no beż jaj? Jako właściciel chce wiedzieć gdzie to jest.

Mi powiedzieli.

To jeszcze proponuję zrobić tak:
wyślij mailem prośbę do handlowca o przekazanie Twojej prośby instalatorowi o zamontowanie i zabezpieczenie w jakimś nieoczywistym miejscu typu nie przy kierownicy i o zrobienie kilku fotek.
Ja tak zrobiłem, nie spodziewałem się wielkiego odzewu i myślałem że zrobią jakkolwiek i powiedzą że inaczej się nie dało, ale faktycznie jak odbierałem samochód to przyszedł montażysta i pokazał mi fotki.
Po ASO nie spodziewałem się cudów i zagrzebywania tego ustrojstwa w jakichś kosmicznych miejscach ale i tak się postarali. Jestem pozytywnie zaskoczony bo obawiałem się druciarstwa a wyszło dobrze.

I jak Ci to działa? Używasz PIN-u lub aplikacji?

Ja miałem zamiar używać tylko PIN-u, ale jest to upierdliwe.
Spodziewałem się, że będzie działać tak: normalnie wciskam POWER z hamulcem, wpisuję PIN, auto wchodzi w READY i jazda.
A działa tak: najpierw dwa razy POWER bez hamulca, żeby włączyć zapłon, potem wpisanie PINu powoli, bo za szybko nie załapuje i potem znowu POWER z hamulcem. Instalator mówi, że nie da się inaczej.

A aplikacja (iOS) za pierwszym razem autoryzuje dobrze, a za parę godzin jak znowu uruchamiam auto, to już nie łapie - trzeba w nią wchodzić i czekać aż złapie. A czas leci i stres czy nie zacznie trąbić po 30 sek. :cheesy:

Brelok zawsze działa, więc chyba zostanę przy nim.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl