Autor Wątek: Prius 3 - kilka "drobnych napraw"  (Przeczytany 146 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kobylek

• Początkujący
  • Samochód:: Obecnie Prius 3
Prius 3 - kilka "drobnych napraw"
« dnia: 19 Lipca 2026, 19:48:31 »
Cześć i Hej wszystkim na forum. Od paru dni jestem dumnym posiadaczem priusa 3 w wersji hybrydowej ;)
Mam kilka problemów z nim związanych i licze na jakieś podpowiedzi :) Miałem wcześniej Auriske w kombi i była naprawde świetnym autem.

1. strzelał na gazie, chciałem zacząć od wymiany świec bo akurat miałem i tu zonk trzeba zrzucić całe podszybie. Wymieniłem bez rezultatu ale że filtr fazy lotnej jest w też lepiej dostępny. Odkręciłem żeby jutro kupić nowy, dobieram sie do filtra fazy ciekłej a tu... wysypuje się tyle opiłków że naprawdę nie wiedziałem jak one się zmieściły. Jutro kupie filtry i mam nadzieje że jeden problem będzie z głowy.

2. Nie działa klakson, okazało się że odłączona kosteczka przy samym trąbku, po podłączeniu trąbi cały czas. Jest jakiś pomysł jak to na szybko zrobić ? :) Na chwile obecną przeciągnąłem kabel z nadzieją żeby zrobić na przycisk. Problem taki że bardzo kiepski dostęp a i chciało by się żeby działało normalnie z kierownicy :P

3. Kupując widziałem że nie działa wyświetlacz ten od łądowania i przebiegu myślałem że na spokojnie sobie polutuje lub nawet wymienie... no i... okazało sie że trzeba połowe auta rozkręcić żeby dostać sie do tego wyświetlacza. Czy jest coś co moge sprawdzić przed rozkręcaniem tego całego pulpitu ?

4. Chciałbym zaintalować jakieś android coś z kamerą cofania czy opcją zestawu głośnomówiącego bo w tej chwili mam zwykłe radio na płyty. Coś taniego do polecenia ?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl