Autor Wątek: Ile koni ?  (Przeczytany 47649 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Janooop

• Gość
Ile koni ?
« Odpowiedź #60 dnia: 04 Sierpnia 2004, 11:36:11 »
Co tam ja muszęw końcu dorwać swojego Yarka i go poganiać bo zdaje mi sięże zaskakuje i to mocno bo jak dobrze sięnim nauczysz jeździć to nawet dużo mocniejsze samochody mają zagłostkę:wink:

Hicks

• Gość
Ile koni ?
« Odpowiedź #61 dnia: 04 Sierpnia 2004, 12:29:59 »
Powiem więcej: Bigman wpadnij na spota to Cięrazem z Janoopem zaskoczymy, a wyniki w długościach uśrednimy  :wink:

Janooop

• Gość
Ile koni ?
« Odpowiedź #62 dnia: 04 Sierpnia 2004, 12:46:18 »
Tylko że mój Yari sięzamula na wakacjach :cry:

Kwieczor

• Gość
Ile koni ?
« Odpowiedź #63 dnia: 04 Sierpnia 2004, 13:01:08 »
Cytat: GAK
ja kupilem rocznego ;) ale cena tylko 9 tys nizsza niz nowki... chociaz przy 40 tys to jest prawie 25% ;)

to by sięzgadzało - właśnie przedłużałem OC/AC na 2 rok i wartość ubezpieczeniowa wg tryfikatora to 35kpln (dla przebiegu 33kkm) - a kupiłem za 44,5 kpln licząc z alarmem i alusami

bigman

• Gość
Ile koni ?
« Odpowiedź #64 dnia: 04 Sierpnia 2004, 13:13:50 »
Cytat: Hicks
Powiem więcej: Bigman wpadnij na spota to Cięrazem z Janoopem zaskoczymy, a wyniki w długościach uśrednimy  :wink:
no z Janoopem sięjuż ścigałem :-) ale chętnie skorzystam zaproszenia - trudno mi sięumawiać, bo ostatnio doba zrobiła siędla mnie za krótka o jakieś 12h

bigman

• Gość
Ile koni ?
« Odpowiedź #65 dnia: 04 Sierpnia 2004, 13:17:12 »
Cytat: Janooop
Tylko że mój Yari sięzamula na wakacjach :cry:
mój też ostatnio jest używany w sposób kapeluszszniczy ale za to na 1 baku i czestych któtkich odcinakach wyłacznie po miescie robię620km

Janooop

• Gość
Ile koni ?
« Odpowiedź #66 dnia: 04 Sierpnia 2004, 13:17:26 »
znam toi skądś :wink:

Dman-666

• Gość
Ile koni ?
« Odpowiedź #67 dnia: 05 Sierpnia 2004, 12:08:34 »
Cytat: Hicks

Znaczy sie chcecie zeby Was 1.0 zloilo? Jak bedzie okazja to podjade tesh...;)

JaryÂś

• Gość
Ile koni ?
« Odpowiedź #68 dnia: 05 Sierpnia 2004, 14:34:26 »
co do wyscigu 1.0 z sc sporting to jechalem bardzo wiele razy i nie tylko z pod swiateł;-)
jak wyzej napisane SC ma maksymalny moment obrotowy 88 Nm przy 2750  czyli z poczatku zawsze odchodzi bo yarek ma dluzsza jednyke i wyzszy moemnt....a szkoda:-)
na dwojce lekko sie zawsze zblizam na trojce dochodze i wyprzedzam i papapa... :wink:
przegralem teaz pare razy co nie zmienia faktu ze 90% objechalem
żeby było zabawniej zdarzylo mi sie przegrać z kompeltną serią a dwururowego obniżonego łoiłem nonstop :smile ...ale rewańż przed nami
najważniejsze by samochód ułozyć odpowiednio od nowosći co by byl jak najbardziej energiczny ..o ile mozna tak mowic o yarkach 1.0 :wink:

Offline ravka

• Toyot Chodzacy
Ile koni ?
« Odpowiedź #69 dnia: 04 Listopada 2005, 19:34:57 »
dawno temat nieporuszany jadnakże bardzo interesujący   :D  
postanowiłem wyciągnąć bo wydaje mi sie ze znalazlem coś ciekawego...
prowadze od jakiegoś czasu poszukiwania jakis "rzeczowych" tzn. zamierzonych urządzeniami
przez redakcyjne testy przyspieszeń Yarisa 1.3
i oto co znalazlem:

http://www.gieldasamochodowa.com/article/view.asp?path=gs/756&file=zm_271.xml

0-100 km/h - 10,6 sek   :aslyer  wydaje mi sie ze tak jest w istocie
z niezliczonej ilosci moich raceów miejskich wynika, iz Yaris ma duzo mniej niz katalogowe 12,1 sek
zastanawiający jest napis w nawiasie "test jesienią"   :chmmm  
czyzby byly inne wartosci w lecie, a inne w wiosną?
inne rano, a inne w nocy?
inne przed południem inne po południu?   :cehhh  

może ktoś dotarł do tego rodzaju (przy użyciu aparatury) innych pomiarów?
1. GT 86 Biała Perła
2. Żonowóz - Ave III 1.8

Offline etom

• Toyot Chodzacy
    • Tabela zużycia paliwa
Ile koni ?
« Odpowiedź #70 dnia: 04 Listopada 2005, 22:23:07 »
Cytat: ravka
0-100 km/h - 10,6 sek  wydaje mi sie ze tak jest w istocie

Z CarTestu wychodzi  nawet 10.2s ,ale z mniejsza masa - 895kg(tak mam w homologacji).
Ta roznica w stosunku do danych fabrycznych wynika  pewnie z tego ,ze Toyota podaje tylko jedne osiagi dla wszystkich wersji wyposazenia (rozne masy) - te najgorsze.

PS
poprawny link (ukosnik byl w zla strone )
http://www.gieldasamochodowa.com/article/view.asp?path=gs/756&file=zm_271.xml

Quest_21

• Gość
Ile koni ?
« Odpowiedź #71 dnia: 05 Listopada 2005, 01:04:28 »
Podbudowal mnie ten post   :aclap  
Kurde ja tego nie rozumiem, wszedzie jest napisane inaczej. Rozumiem, ze istnieja rozpietosci w danych, ale jak sie przeczyta ten caly topic od poczatku roznice wychodza naprawde duze  :!:   Z tym testem to 1,5 s.-wiecznosc...
Czyzby poszczegolne egzemplarze tak sie od siebie roznily?   :bojjjjjjjjjj

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
Ile koni ?
« Odpowiedź #72 dnia: 05 Listopada 2005, 10:11:52 »
Yaris napewno przyspiesza ponizej 12s - Y 1.3 - obecnego jeszcze nie mierzylem...... - opisywalem jednak 'ustawiony' (z ojczulkiem) wyscig z ave 1.8 (10s do 100 wedlug katalogu) i do 120 km/h ave zostal - tzn spalony mial start, ale pozniej nie byl w stani emnie juz dojsc - roznica na starcie nie byla zbyt duza...... - ja dodatkowo na 16stkach!!
bede to powtarzal na zimoweczkach i nawet przy dobrym starcie ave nie sadze aby byl szybszy, a juz napewno nie za wiele!;)

w 12s przyspieszalo moje poprzednie 1.0 - to bylo mierzone!;)
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

GAK

• Gość
Ile koni ?
« Odpowiedź #73 dnia: 05 Listopada 2005, 10:42:46 »
racja moj 1.0 tez ladnie smigal... nigdy nie mierzylem ale tak mi sie wydawalo ze katalog klamie.... do tego dochodza roznice typu pelny pusty bak, masa kierowcy, a co do tego dopisku  "jesien" mysle ze chodzi o temp powietrza... bynajmniej nie o sliskie liscie na drodze ;)

Offline etom

• Toyot Chodzacy
    • Tabela zużycia paliwa
Ile koni ?
« Odpowiedź #74 dnia: 05 Listopada 2005, 12:24:54 »
Cytat: GAK
a co do tego dopisku "jesien" mysle ze chodzi o temp powietrza... bynajmniej nie o sliskie liscie na drodze

Temp. i cisnienie powietrza ma wplyw na osiagi.
Czym nizsza temp. tym lepsze przyspieszanie ,ale i nizsze Vmax.
Wyzsze cisnienie to tez lepsze przyspieszanie i nizsze Vmax.
"Zysk" dla Y1.3 przy " -10 " stopni i wysokim ciscnieniu w stosunku do " +30 " i niskim cisnieniu to ok. 0.6s mniej przy przysp. do 100km/h ,ale i mniejsze Vmax. o ok. 10km/h.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl