Autor Wątek: Ile koni ?  (Przeczytany 49162 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

adi

• Gość
Ile koni ?
« Odpowiedź #45 dnia: 03 Sierpnia 2004, 16:36:27 »
ja kupilem 3,5 letniego za 22.500 z klima... moze cena nei rewelacyjan ale to byl wtedy okaz... oczywiscie bylo jeszce kilka do kupienia ale to byly jakies skladaki i nie wiadomo co jeszce weic lepiej nei bylo ryzykowac :mrgreen:

Jackal

• Gość
Ile koni ?
« Odpowiedź #46 dnia: 03 Sierpnia 2004, 16:53:25 »
A propos obniżek cena na nowe auta (vide Yaris 1.0 po wprowadzeniu silnika 1.3):

Był kiedyś taki samochód, którego nadwozie Bertone zaproponował Citroenowi jako następcęXantii, ale Citroen projekt odrzucił. Wkrótce projekt został zakupiony przez pewną firmęz dalekiego ... kraju. Producent z dalekiego kraju zmodernizował nieco auto, pod karoserięwpakował przestarzałe rozwiązania największej firmy samochodowej świata i sprzedawał całość m.in. w Polsce, gdzie ludziska kupowali go dość chętnie.

Po kilku miesiącach sprzedaży, z dnia na dzień obniżono cenęmodelu podstawowego aż o ... 4.000 złotych (wtedy $1 = 3 PLN), czyli obniżono cenębardzo mocno. Tego dnia wielu świeżych właścicieli tych aut, dostało zawału.
Zresztą niewiele wcześniej i ja kupiłem, swoje pierwsze nowe auto - Opla Corsę, a po wielkiej "niesłynnej" obniżce ceny auta z dalekiego kraju, moja Corsina kosztowała dokładnie tyle co odrzucony projekt następcy Xantii.

Mowa oczywiście o Daewoo Espero 1.5 90 KM.

Mario

• Gość
Ile koni ?
« Odpowiedź #47 dnia: 03 Sierpnia 2004, 17:17:19 »
Cytat: GAK
ja kupilem rocznego ;) ale cena tylko 9 tys nizsza niz nowki... chociaz przy 40 tys to jest prawie 25% ;)

Ja kupiłem półtorarocznego 10 000 taniej niż na fakturze. Z drugiej strony zdecydowałem sięna uzywkętylko dlatego, że sprzedawał ją mój bliski kumpel. Wiedziałem, że samochód nie jest katowany, ma prawdziwy przebieg i nie ma na nim kilograma szpachli.

bigman

• Gość
Ile koni ?
« Odpowiedź #48 dnia: 03 Sierpnia 2004, 17:31:55 »
Cytat: Jackal
A ja siędziwięosobom, które kupują Yarki 1.0 - oczywiście jeżeli je stać na 1.3, albo nie jeżdżą w trasy.
gdy kupowałem yarisa były tylko 1.0 - potem wprowadzili 1.3 i byłem z tego powodu chory a teraz - teraz gdybym kupowął yarisa to kupiłbym albo 1.0 albo TS - często jeżdżęw trasy i mocy mi nie brakuje

1.3 jeździ przeciętnie jak na swoją pojemność - prawdęmówiąc po 1.0 to po prostu czuć niedosyt - po 1.3 spodziewałem siędużo więcej - znajome osoby, które jeździły wcześniej starlet 1.3 są po prostu zawiedzione tym co ten silnik może

Jackal

• Gość
Ile koni ?
« Odpowiedź #49 dnia: 03 Sierpnia 2004, 17:32:38 »
Obaj dobrze trafiliście, bo Yarki trzymają cenę.

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
Ile koni ?
« Odpowiedź #50 dnia: 03 Sierpnia 2004, 17:53:53 »
Cytuj (zaznaczone)
Kolega od, którego kupiłem swojego 1.0 dał za niego w 2001 ponad 41 000. Jakieś kilka mc później na rynek wprowadzili 1.3, który z minimalnie gorszym wyposażeniem kosztował tyle samo.

ja swojego kupilem w litopadzie 2001 a o ile dobze pamietam to w grudniu pojawil sie 1.0 i w podstawowej wersji kosztowal ok 38 tys!! - pametam bo plulem soebe wtedy niezle w brode!:)
Niech prąd bedzie z Wami !!!
" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

bigman

• Gość
Ile koni ?
« Odpowiedź #51 dnia: 03 Sierpnia 2004, 19:22:11 »
Cytat: Red_Point
ja swojego kupilem w litopadzie 2001 a o ile dobze pamietam to w grudniu pojawil sie 1.0 i w podstawowej wersji kosztowal ok 38 tys!! - pametam bo plulem soebe wtedy niezle w brode!:)
1.3 pojawił siędopiero w połowie 2002
http://autoswiat.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=4198

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
Ile koni ?
« Odpowiedź #52 dnia: 03 Sierpnia 2004, 23:05:31 »
to nie wiem - moze mam krutka pamiec - ale polemizowalbym z tym i to bardzo!!!!
szczegolnie skoro napisal to AŚ!:) - chodz kupuje go co tydzien
Niech prąd bedzie z Wami !!!
" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

an

• Gość
Ile koni ?
« Odpowiedź #53 dnia: 03 Sierpnia 2004, 23:07:45 »
Cytat: bigman
Cytat: an
Syn z kolega robil proby yarkiem 1,3 /87kM - paliwo 95vp z shella i wychodzilo im od 10,0 do 10,5sek/100km.
a czym mierzyli - "na oko" ?

Mysle, ze pewnie zegarem slonecznym  :wink:
A powaznie- sadze, ze stan sprzegla /np.regulacja sprzegla, stan tarczy i docisku / odgrywa  role w walce o sek. do 100, przy wyprzedzaniu oraz w zuzyciu paliwa.

bigman

• Gość
Ile koni ?
« Odpowiedź #54 dnia: 04 Sierpnia 2004, 01:44:15 »
moje pytanie było zupełnie poważne - wyniki zmierzone stoperem i na podstawie prędkościomierza są obarczone dużym błędem

an

• Gość
Ile koni ?
« Odpowiedź #55 dnia: 04 Sierpnia 2004, 02:02:14 »
moje pytanie było zupełnie poważne - wyniki zmierzone stoperem i na podstawie prędkościomierza są obarczone dużym błędem

Bardzo przepraszam - tak wlasnie mierzyli.

Hicks

• Gość
Ile koni ?
« Odpowiedź #56 dnia: 04 Sierpnia 2004, 09:11:05 »
gdy kupowałem yarisa były tylko 1.0 - potem wprowadzili 1.3 i byłem z tego powodu chory a teraz - teraz gdybym kupowął yarisa to kupiłbym albo 1.0 albo TS - często jeżdżęw trasy i mocy mi nie brakuje

1.3 jeździ przeciętnie jak na swoją pojemność - prawdęmówiąc po 1.0 to po prostu czuć niedosyt - po 1.3 spodziewałem siędużo więcej - znajome osoby, które jeździły wcześniej starlet 1.3 są po prostu zawiedzione tym co ten silnik może

Byłeś chory ale Ci przeszło bo znajomi powiedzieli, że 1.3 VVTi jeździ kiepsko.

Masz bardzo dobrych znajomych  :dontbesad
 :D

Jackal

• Gość
Ile koni ?
« Odpowiedź #57 dnia: 04 Sierpnia 2004, 10:12:37 »
To zależy czego sięoczekuje od 1.3 i z czym porównuje. Yaris jest mały i lekki, co za tym idzie szybko przyspiesza, ale IMO przy wyższych prędkościach (powyżej 160 km/h) jazda nie jest taka komfortowa i bezpieczna jak większymi autami.

bigman

• Gość
Ile koni ?
« Odpowiedź #58 dnia: 04 Sierpnia 2004, 10:53:02 »
Cytat: Hicks
Byłeś chory ale Ci przeszło bo znajomi powiedzieli, że 1.3 VVTi jeździ kiepsko.
zachorowałem po mojej pierwszej przejażdżce 1.3 - ale po miesiącu gdy ścignąłem sięna 400m z 1.3 to sięwyleczyłem - różnica wynosiła ok. 1,5 długości

często jeżdżęróżnymi samochodami więc mam odniesienie do innych aut - w tym z segmentu B i naprawdęyaris 1.3 niczym sięnie wyróżnia na tle clio 1.4 16v czy punto II 1.2 16v

bigman

• Gość
Ile koni ?
« Odpowiedź #59 dnia: 04 Sierpnia 2004, 10:55:29 »
Cytat: Jackal
To zależy czego sięoczekuje od 1.3 i z czym porównuje. Yaris jest mały i lekki, co za tym idzie szybko przyspiesza, ale IMO przy wyższych prędkościach (powyżej 160 km/h) jazda nie jest taka komfortowa i bezpieczna jak większymi autami.
w dużej mierze masz rację- duże, mocne auto to większy komfort podróżowania i większy zapas bezpieczeństwa ale szybkie łuki lepiej mi siępokonuje yarisem niż corollą

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl