Znam przypadki, że katalizator uległ zabiciu i "trzymał auto" do tego stopnia że vectra 2,0 GT nie mogła 120 przekroczyć. A jak jest jak zapniesz tylko 1 bieg to wkręci siępowyżej 3500??[/quote]
Niestety, niżej kręci do 6000. EFI resetowałm - bez zmian, płyn jest na poziomie delikatnie ponad min.
Efekt przy 140 jest taki jakby traciła moc proporcjonalnie do wzrostu prędkości. Zapina 4 i po wciśnięciu do dechy nie idzie, a jest nawet taki moment zaraz po depnięciu, że obroty minimalnie podchodzą pod cztery i spadają do ok. 3500. BRAKE jest spawą wtórną, ale możesz miec rację, że blokuje tempomat. Natomiast wiem, że poziom płynu nie jest jadyną przyczyną zapalenia sięBRAKE, właśnie poszukujęinterpretacji przyczyn pojawiających siękomunikatów na szafie. Od "nowości" mam kłopot z poduszką pasażera i idąc Twoim tokiem rozumowania, świecąca siękontrolka poduchy może powodować założenie jakiegoś ograniczenia, wydaje mi sięto logiczne, ale nieracjonalne.
Na początek chciałbym wyeliminować sprawy mechaniki, ale jak tu sprawdzić, czy to ta skrzynia co być powinna, bez demontażu. Na korpusie żadnych sygnowań. Kupujesz Bóg wie co. Optycznie to samo.
Drugą w częściach trzymam w celach porównawczych, ale nowej nie otwierałem, żeby nie tracić tzw. gwarancji. Ostatnio kompletnie zdesperowany sprawdziłem kompresję, ale trzyma równo 13. Z zachowania sięskrzyni wynika, że jest ok. Błądzęjak we mgle. :bojjjjjjjjjj