Autor Wątek: uklad zaplonowy - Corolla 97-99  (Przeczytany 2959 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

albertb

• Gość
uklad zaplonowy - Corolla 97-99
« dnia: 01 Września 2005, 11:07:20 »
Witam.
Chcialem wymienic w swojej korolce kopulke i palec rozdzielacza bo poprzedni wlasciciel dbal o wymiane przewodow WN (ale chyba tylko ich  :evil: ). Pojechalem do JC i  :-o  ....
japonczyki (sedan i hatchback) zmodyfikowany uklad zaplonowy a angliki (liftback) maja stary...  No a w JC nie maja kopulki do nowego ...

Chcialem sie zapytac czy ktos ma jakies doswiadczenie w w/w temacie. Roznica chyba jest drobna. Inne zaczepy przewodow WN. Tylko ze nie jestem pewien czy tylko to.

Jezeli to faktycznie roznica jest tylko w zaczepach to moze zadziala stara kopulka i stare przewody.  Dodam ze na pewno palec rozdzielacza jest taki sam.

Bylem w ASO Marki i krzykneli tam za kopulke 350. Myslalem ze sie przekrece na miejscu  :x .

Czy ktos moze mi pomoc ?
Moze jakies linki do szczegolowej dokumentacji technicznej ? (Bo sam jakos nie moge znalezc)

Pozdrawiam,
Albert B.

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Września 2005, 11:47:53 »
Jedz do JC i powiedz im zeby ci dali kopulke firmy YEC (do mojego 4E-FE kosztuje z 50zl plus 9zl za palec) minus rabat daje za wszystko z 50zl :-)
Te kopulki sa w poprzednich AVE :-)
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

albertb

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Września 2005, 12:39:34 »
Cytat: Croom
Te kopulki sa w poprzednich AVE :-)

To chyba wlasnie potwierdza to o czym napisalem. AVE sa produkowane w UK (czy Turki) czyli pewnie maja te uklady nie zmodyfikowane ?

Ja sie bardzo nie znam... dlatego prosze o wypowiedz osobe zorientowana   :modlitwa

albertb

• Gość
fina³
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Września 2005, 09:48:34 »
No i jednak pasuje !
Wczoraj podjechalem do JC i poprosilem zeby mi dali ta kopulke od 'anglika'. Pod sklepem zdemontowalem swoja   :aslyer  i co sie okazalo ? Wszystko pasuje !!! Tak wiec, gdyby ktos mial podobny problem do mojego to niech nie slucha Panow w sklepie, ze wersja japonska i angielska maja rozne kopulki !!!
To ze maja dwa rozne numery kopulek dla obu wersji wcale (w tym przypadku) nie oznaczalo, ze sa one rozne.

Dobrze, ze nie jestem uposledzony manualnie bo by mnie to sporo kosztowalo ( u Cygana (ASO) chcieli za kopulke 350 ).

Pozdro,
Albert

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Września 2005, 14:44:43 »
a paluszek tez sciagles z wałka ?
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

albertb

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 02 Września 2005, 14:48:40 »
Cytat: Croom
a paluszek tez sciagles z wałka ?

Pewnie ...
Suma 58 PLN ... tak jak mowiles tylko niestety nie naleze do KLUBU    :cry:   wiec bez znizek   :cwalbrush

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 02 Września 2005, 16:27:20 »
Zapisz sie do Corolaclub-u tam maja w filiach jeszcze wiekszy rabacik :-)
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl