Autor Wątek: elektryczne szyby  (Przeczytany 36343 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

JaryÂś

• Gość
Odp: elektryczne szyby
« Odpowiedź #15 dnia: 09 Sierpnia 2004, 10:03:56 »
za tydzien bede w ustce wiec moze tam cos kupie :lol:

GAK

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 09 Sierpnia 2004, 10:19:19 »
a co w Ustce jest jakis specjalny szrot? czy jak... do konca miesiaca jestem w 3miescie... jak ktos cos znajdzie dla siebie moge podjechac i sprawdzic... potem dowiezc do szczecina lub wyslac kurierem  ;)
pozdr. g.

JaryÂś

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 09 Sierpnia 2004, 15:29:50 »
no bo to jeden :wink:  :mrgreen: 7dni bede szukać...az wytrzeźwieje i wróce doma ...z wakacji:)

GAK

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 20 Sierpnia 2004, 10:34:52 »
wracajac do tematu.... chcialbym zeby po zainstalowaniu szyb dzialaly tylko po przekreceniu kluczyka... dlatego musze sie podpiac gdzies "za stacyjka" nie bezposrednio do akku. No wlasnie ale gdzie? czy ktos ma moze dobry pomysl w tym temacie?
poki co najbardziej prawdopodobna jest zaplaniczka... tylko bede musial to zrobic tak, zeby ciagle miala napiecie czyli rozdzielic kabel... nie uzywam jej ale... wiadomo czasami moze sie przydac wiec nie chcialbym jej totalnie odpinac.

-- a moze ktos ma lepszy pomysl?

Hicks

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 20 Sierpnia 2004, 10:54:03 »
Cześć,
sugerujęzrobić to tak:
w skrzynce bezpieczników gniazda nr 10 (tylko wskaźniki, wkładka10 A) i 39 (zasilanie, wkładka 30 A) odpowiadają za otoczkęelektrycznego napędu szyb.
Sądzę, że zasilanie gniazda jest już okablowane, jeśli tak jest, to doprowadzasz do gniazda 39 (do styku "wyjściowego") zasilanie do silniczków na drzwiach.
Masz obwód zabezpieczony.
Jeśli zaś to gniazdo nie ma zasilania to znaczy, że musisz je zasilić sprzed gniazda 13 (25 A, ogrzewanie tylnej szyby, patrząc od strony aku, of kors). Powinno wystarczyć przekroju kabla ale lepiej nie włączać obu napędów jednocześnie. Śmiem wątpić czy ogrzewanie szyby działa bez włączonej stacyjki czyli to jest chyba to.

GAK

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 20 Sierpnia 2004, 11:23:08 »
no wylapanie zasilania z puszki bezpiecznikow to w sumie dobry pomysl... wezme miernik przekrece kluczyk i bede sprawdzal... tylko obawiam sie ze moze byc problem z podlaczeniem sie od tylu tego panela z bezpiecznikami bo jest on dosc mocno zabudowany ;(

Hicks

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 20 Sierpnia 2004, 11:50:53 »
GAK, dasz radę :athunbsup
Multimetr też Ci sięprzyda ale najwięcej info jest w instrukcji na końcu gdzie są rozpiski bezpieczników.

GAK

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 20 Sierpnia 2004, 11:55:05 »
o podlaczenie to sie nie boje jakos dam rade...
mysle ze najwiecej problemow bede mial z wykonaniem paneli z MDF na przyciski... chce zrobic cos jak maja yarki z oryginalnymi szybami, obciagnac sztuczna skorka i przykrecic do tapicerki.
ostatnio jak robilem pierscienie z mdf pod glosniki to sie przekonalem ze jest to material bardzo przyjemny w rzezbieniu i milo sie z nim wspolpracuje ;)
g.

Smok

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 20 Sierpnia 2004, 11:56:26 »
GAK- kupiłeś elektrykę?? Gdzie, jaką, ile??

Hicks

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 20 Sierpnia 2004, 11:58:24 »
A może łatwiej będzie zamocować przyciski gdzieś na konsoli centralnej lub za wajchą biegów ?
Lepszy dostęp i montaż, a na drzwi wyciągasz tylko kable do napędów...

GAK

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 20 Sierpnia 2004, 11:59:40 »
jeszcze nie kupilem ale mam jedna na oku... ktora raczej nabede bo szukanie oryginalu to rzeczywiscie ciezka sprawa...
skusze sie na TE PODNOSNIKI  bo maja w komplecie 3 przyciski (2 kierowcy, 1 pasazera), wygladaja ok i cena tez chyba najnizsza...

GAK

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 20 Sierpnia 2004, 12:01:44 »
myslalem o 2 przyciskach pomiedzy siedzeniami... ale jak juz robic to porzadnie ;)
zastanawiam sie tylko czy u kierowcy robic przycisk odciecia zasilania :/ ale chyba juz go sobie odpuszcze ;)

adi

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 20 Sierpnia 2004, 17:55:22 »
panowie tyle problemu z tymmm :wink:  a tak to mozna miesnie cwiczyc krecac korbami :lol:  :oops:

Smok

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 21 Sierpnia 2004, 10:49:19 »
Ja jak sprzedam kierownicęi znajdęresztęśrodków to bedęszukał oryginalnych.
Pewnie trochęposzukam bo mam nietypową tapicerkę- jasnoszaro-zieloną,
ale sięzawziołem!!!

GAK

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 23 Sierpnia 2004, 09:10:46 »
tez mam jasnoszara zielona.... strasznie mi sie nie podoba... :(

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl