Autor Wątek: carina combi czy camry combi  (Przeczytany 9883 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
carina combi czy camry combi
« Odpowiedź #15 dnia: 15 Września 2005, 19:59:44 »
Cytat: marcinm
jak zagazujesz, to dojdzie Ci tam jeszcze ponad 50kg dodatkowej masy, wywalającej Cięz każdego zakrętasa na śliskim.

I tutaj wychodzi "wyższość" Cariny :) Zaj...cie ciężko wprowadzić jej tyłek w poślizg :)

koszty? no, zależy jaki masz styl jazdy.

Zapominamy o OC/AC ? Carina mieści sięw przedziale do 2,0. :) Dorzuć do tego jeszcze większe opony...
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #16 dnia: 16 Września 2005, 01:42:22 »
OC/AC - no tak, zapomniałem, wprawdzie różnica jest znikoma,ale na kapciach już zdecydowanie widać. nie wiem jaki rozmiar jest w Carinie, ale jak przyjdzie kupić komplet 205/65R15 jakiejś przyzwoitej jakości ( GY/Michelin/Bridgestone ) to można siępochlastać :) a jeździć na dębicach to już wolałbym żeby stała w garażu

nie mówięże Camry sama wylatuje, ale trzeba mieć na uwadze co sięma z tyłu jak przyjdzie niespodziewanie odjąć gazu w zakręcie - żeby sięza bardzo nie zdziwić:)
3VZ.pl

danielo

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 16 Września 2005, 09:17:37 »
jak już Perzan podał rozmiar bagażnika, to sięcieszęz tego co mam:)

moze i bagaznik camry jest szerszy, ale carina ma wieksza pojemnosc. czyli wg mnie wiecej sie zmiesci. no chyba ze czesciej potrzebny ci bagaznik do wozenia tzrydrzwiowych szaf niz wyjazdu na wakacje i upychaniu walizek.

a co do pytania tytulowego, to ciezko jednoznacznie odpowiedziec. to zalezy od preferencji danego uzytkownika. ja uwazam, ze carina i tak jest dosc duza jak na swoja klase i z tego co wiem nie wiele ustepuje camry. jednak camry to zawsze klasa wyzej i takich rzeczy jak komfort, wykonczenie, glosniosc itd ciezko porownywac. najlepiej znajdz kogos z forum z twojej okolicy i pojezdzij jednym i drugim.

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #18 dnia: 16 Września 2005, 09:27:56 »
bele, jak pominiesz koszty eksploatacji wskakuj do camry V6 a będziesz jeździł z uśmiechem od ucha do ucha w ciszy spokoju i komforcie, jak liczysz pieniążki to kupuj carinę2,0 (1,6 nie kupuj bo to bezsens poza tym że łatwiej trafić niż 2,0) a będzie napewno sporo taniej ile usiądz i policz. Matematyka pokaże ci różnicęszczególnie przy dzisiejszych szalejących cenach paliw.
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #19 dnia: 16 Września 2005, 10:17:18 »
nie wiem jaki rozmiar jest w Carinie,

Standardowo: 185/65 R14 :)

Jeszcze a'propos przyczepności: http://www.forum.toyota.org.pl/viewtopic.php?p=108334#108334
Nawet bez obniżania trzyma sięspoko :)
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*

danielo

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 16 Września 2005, 11:16:50 »
co do przyczepnosci to dla cari duuuuzy plus. i to na standardowym zawieszeniu i rozmiarze opon. bardzo lubie jezdzic szybko po zakretach i patrzec jak cwaniaki w lepszych furach za mna na zakretach nie daja rady, albo trzymac za takim pomimo, ze moca (niestety tylko 107 kucykow) to mi do nich daleko. niektorych moze tylko denerwowac, ze sie przechyla na zakretach, ale to w koncu auto rodzinne, a nie sportowe.

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #21 dnia: 16 Września 2005, 14:29:35 »
Cytat: danielo
jak już Perzan podał rozmiar bagażnika, to sięcieszęz tego co mam:)

moze i bagaznik camry jest szerszy, ale carina ma wieksza pojemnosc. czyli wg mnie wiecej sie zmiesci. no chyba ze czesciej potrzebny ci bagaznik do wozenia tzrydrzwiowych szaf niz wyjazdu na wakacje i upychaniu walizek.

Większy?? z tego co wiem Carina E kombi ma 1300 litrów,  Camry ma 1610, mogęmieć złe dane, więc sięnie wymądrzam :)
3VZ.pl

danielo

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 16 Września 2005, 14:38:36 »
ja mialem na mysli sam bagaznik, nie po zlozeniu siedzen ;)

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #23 dnia: 16 Września 2005, 15:02:26 »
aa, no to  przznajęrację. 545 Carina i 535 Camry... nie wiem jak oni to zrobili, ale to w końcu 10 litrów:)
3VZ.pl

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #24 dnia: 16 Września 2005, 21:07:56 »
litry, ale to trzymanie... :)
Nieraz alfa czy vw mięknie na łukach :-)
Pozdro.
*
*
*
*

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #25 dnia: 16 Września 2005, 23:09:36 »
nie wiem, nie jechałem... a co tam za cudne zawieszenie jest? drążki i mc pherson? jak u mnie czy jakieś inne cudo? wahacze?
 na suchym siękażde trzymie:)
3VZ.pl

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #26 dnia: 18 Września 2005, 00:13:00 »
Żadne cudo, ale zapraszam w zimie na tor w Kielcach :-D
Albo za kierownicęmojej, jak będziesz w Kraku :)
Pozdro.
*
*
*
*

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #27 dnia: 18 Września 2005, 01:04:36 »
tor... heh, zawsze sobie obiecywałem że jak kupie swoje to bede rajdował, a teraz tak jakoś ochota odeszła:)

ale mam cichą nadziejęże wróci:D

w krakowie jestem tak często że aż nie chcęCi zawracać głowy, ale odezwęsięjak będęmiał chwilęczasu, zwłaszcza że z tego co wiem to używasz CB, a to też mnie w najbliższym czasie czeka - więc jak zwykle będzie kupa pytań:)
pozdro m
3VZ.pl

bele

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 18 Września 2005, 22:12:40 »
sama pojemność bagażnika w camry nie jest dla mnie ważna bo i tak ona jest do krawędzi okien, bardziej mnie długość auta interesuje ponieważ mogęsobie deskęwsadzić do środka i reszte akcesorii nie mając ich od bagażnika do szyby
poza kosztami kapci, oc  i może troszke droższych części to jest to klasa wyższa za te same pieniądze co carina w combi w tym samym roczniku
troszkęmnie zmartwiliście tym prowadzenie sięcamry i cariny, lubięszybko pokonywać zakręty na suchym zimą staram sięnie przesadzać ale zawsze można być zaskoczonym sytuacją.

pozdro

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #29 dnia: 19 Września 2005, 01:26:27 »
no coś za co.jak przesuniesz przednie siedenie do przodu na max i poskładasz tylnie to wejdzie coś koło 230cm - nie wiem ile ma deska:) Camry to wyjątkowo nierajdowe auto ( chyba że drag racing - 3.0 ), jak chcesz coś co siębędzie dobrze prowadzić w zakrętach, to szukaj auta z jak największym rozstawem osi - nowe A6 :) czasem jednak trzeba poświęcić jedno kosztem drugiego i tu wybór jak zawsze należy do Ciebie:)
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl