Autor Wątek: jaki koszt naprawy  (Przeczytany 3943 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

BoguÂśka

• Gość
jaki koszt naprawy
« dnia: 26 Września 2005, 10:19:18 »
cześć.Czy ktoś z was wie może ile bedzie mnie kosztowała naprawa gaźnika????Założyłam gaz i okazało sie że na małych obrotach   :bojjjjjjjjjj    :bojjjjjjjjjj  silnika nie moge odpalic samochodu i musze robic gaźnik!!!!!

krystek

• Gość
jaki koszt naprawy
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Września 2005, 20:25:09 »
tzn rozumiem że nie ma wolnych obrotów :lol:
i rozumiem że przed założeniem gazu były wolne obroty
i rozumiem że gazik zakładałaś teraz
i rozumiem że Ty chcesz odpalać autko na gazie i Ci sięnie udaje
Rozumiem też że na benzynce odpalasz i odpalałaś. IMO to troszke mało danych podałaś - bo nie wiem napewno czy gaznik trza by robić

toyotki zasadniczo mają wolne obroty w granicach 650rpm, a gazik lubi coś od 750rpm.
Ja bym radził odpalać na benzynie i potem sie przełanczać na LPG :lol:

Spro-ket

• Gość
jaki koszt naprawy
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Września 2005, 21:37:07 »
Jeżeli przedmówca ma rację                      (to stawia kolację... ups wyrwało mi się  :wink:   )
a gada na temat ... to i tak psim obowiązkiem gazowników jest to wyregulować (włącznie z gaźnikiem).
Reklamuj i nie odpuszczaj.
Miałem na początku podobnie i męczyłem ich na maksa.
Teraz (wstyd sięprzyznać) latem bezboleśnie odpalam najczęściej na gazie.
Ale pamiętam żeby nie przedobrzyć i pozwalam sobie na to tylko jeśli temperatura otoczenia jest powyżej 10 celsjuszów.

BoguÂśka

• Gość
jaki koszt naprawy
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Września 2005, 10:10:49 »
Witam.Sprawa polega na tym iż przed założeniem gazu autko chodziło tylko na wysokich obrotach przy uruchamianiu śmierdziało paliwem i strasznie kopciło sie z rury.Osłone od filtru powietrza miałam cała w sadzy.(ale nic z tym nie zrobiłam)Założyłam gaz no i na gazie ładnie pali a na benzynie nie chce.Na luzie nie ma płynności silnika tylko tak jakos dziwnie pracuje.No i z tego co wiem musze naprawic gaźnik tylko nie chce żeby facet ze mnie zdarł kase wiec ile moze mnie kosztowac taka przyjemność.pozdrawiam

krystek

• Gość
jaki koszt naprawy
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Września 2005, 21:33:11 »
jak byś przyjachała to myśle że 3 browce by stykneły a w warsztacie to wybacz nie mam zielonego pojecia.

Powiem jedno nie zrobił bym sobie instalacji gazowej mając problemy z gażnikiem i wysokimi obrotami. Sytuacja jest teraz patowa - bo nie wiadomo do czego i kogo sięczepnąć - bo tak:
* tak jak piszesz:
Cytat: Boguśka
Witam.Sprawa polega na tym iż przed założeniem gazu autko chodziło tylko na wysokich obrotach przy uruchamianiu śmierdziało paliwem i strasznie kopciło sie z rury.Osłone od filtru powietrza miałam cała w sadzy.(ale nic z tym nie zrobiłam)Założyłam gaz no i na gazie ładnie pali a na benzynie nie chce.Na luzie nie ma płynności silnika tylko tak jakos dziwnie pracuje.No i z tego co wiem musze naprawic gaźnik tylko nie chce żeby facet ze mnie zdarł kase wiec ile moze mnie kosztowac taka przyjemność.pozdrawiam

Twoja wina - bo w tym stanie nie zakłada sięinstalki LPG;
* dobry gazownik powinien Cięnajpierw pognać do gażnikowca a nie zdzierać kasę, a potem mówić "spier-papier"
i to myślętyle
Wybacz ale maprawde  nie umiem podać Ci ceny tej naprawy
pozdro

CarinaGTI

• Gość
jaki koszt naprawy
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Października 2005, 12:46:17 »

Micmal

• Gość
jaki koszt naprawy
« Odpowiedź #6 dnia: 01 Października 2005, 16:28:49 »
:D  to nie cena gaźnika tylko pompy paliwa !   :wink:

p_flori

• Gość
jaki koszt naprawy
« Odpowiedź #7 dnia: 02 Października 2005, 13:14:03 »
przeregulowanie gaźnika i naprawa wyrobionych elementów - to nie taka prosta sprawa, tyle, że w kwestii gazu to niewiele zmieni, tylko przepustnica musi byc sprawna, ewentualnie przeczyszczone niektóre kanały przelotowe.
Stawiam na uszkodzony bimetal od tzw. ssania, ale przeczyszczenie i regulacja wydaje siębyc konieczna.
Gdyby znaleźć dobra używke poniżej 150 PLN - myslę, że bardziej warto niż grzebac w starym,
Pozdro

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl