Autor Wątek: kupilem camry mam pare pytan.  (Przeczytany 20100 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kumho

• Gość
kupilem camry mam pare pytan.
« Odpowiedź #15 dnia: 30 Września 2005, 11:38:49 »
Cześć. Jeżeli chcesz sobie kupić książkęobsługi to na Allegro jest do kupienia koszt ok. 30zł. Sam sobie kupiłem i jest to nówka książeczka.

raptus

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 02 Października 2005, 06:38:16 »
No wiec swiece zamowilem oryginal 59zl. szt. troche drogo,ale ostatnio jak mi strzelila to az sie przeplywomierz zacial ,rozebralismy go i okazalo sie ze ta ośka na ktorej sie kreci jest peknieta i jest skrzywiony wiec pilnik i jazda spilowalismy tak zeby chodzil swobodnie,wczoraj tez mi strzelil ale juz nie zablokowalo przeplywki,a na paliwie to teraz chodzi tak jak by mial caly czas ssanie i gasnie ,dymi raczej przez ten przeplywomierz ale nie kupie  go dopuki nie zmienie swiec .Co do ksiazki to szukalem na alegro ale tylko jakies ksiazki obslugi sa takie jak w standardzie przy zakupie auta a ja chce ksiazke naprawy i obslugi  8)

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #17 dnia: 02 Października 2005, 09:44:15 »
to kup repair manual haynesa. 59 za świece to drogo??? spodziewałeś sięczegoś innego? zobacz ile kosztują jakieś bosche albo ngk, to może zmienisz zdanie:)

skoro strzela tzn II generacja gazu :) uważaj, bo może być kosztownie...
3VZ.pl

raptus

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 02 Października 2005, 10:31:22 »
Kosztownie to znaczy czego sie moge spodziewac  :bpray  a co do przewodow to mam yazaki co to jest   :roll:

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #19 dnia: 02 Października 2005, 16:58:49 »
kosztownie oznacza np przepływomiesz przy pechowym strzale, reduktor itp...

yazaki? nie znam, podejrzewam że wszystkie oprócz ngk działają tak samo, bardziej ważne będzie ile mają juz km :)

na razie więcej nie mówię, bo sam mam problem ( chyba ) z kablami... i mam nadziejęże to kable, już w sobotębędęwiedział, czy na pewno... pzdr
3VZ.pl

raptus

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 02 Października 2005, 20:43:21 »
No wlasnie mi po ostatnim mam przeplywke do wymiany 400 zl uzywka   :-DD

MARIUSZ2503

• Gość
Odp: kupilem camry mam pare pytan.
« Odpowiedź #21 dnia: 08 Września 2008, 20:19:58 »
funkcja o/d służy do korzystania z nadbiegów na trasie , zmniejsza obroty o ok. 700 obr/min ,mniejsze spalanie ,jak przydusisz to i tak się dobrze wkręca,instalacja gazowa powinna być sekwencyjna ,wiem z doświadczenia,wystrzał mógł uszkodzić przepływomierz lub zdjęło obudowę i łapie "lewe" powietrze,można również wyregulować zwykłą instalację tak aby dobrze chodziła z uszkodzonym przepływomierzem,koszt nowego ok.500PLN,na biegu jałowym będzie trochę za wysokie obroty miała ,ale poza tym wporzo.

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #22 dnia: 09 Września 2008, 01:19:01 »
[...]yazaki? nie znam,[...]

Poważnie ???
To przy najbliższym zmotoryzowanym spotkaniu pokażę Ci takie 15-to letnie ;) :P
Pozdro.

Ps. Ale truposz wykopany :D
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #23 dnia: 09 Września 2008, 09:58:03 »
[...]yazaki? nie znam,[...]

Poważnie ???
To przy najbliższym zmotoryzowanym spotkaniu pokażę Ci takie 15-to letnie ;) :P
Pozdro.

Ps. Ale truposz wykopany :D

Ee, to już pod maskę zajrzę, na jedno wyjdzie :P

Dobry truposz nie jest zły ( byle odpowiednio obsmażyć )  <diabel>

pzdr
3VZ.pl

Offline redbull

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 26 Stycznia 2010, 12:32:48 »
Cytat: raptus
a do czego jest taka kontrolka ktora swieci na zolto w lewym dolnym rogu to jest samochod i tak jak by mu swiatla tylne swiecily zawsze po przekreceniu sie zapala
to kontrola świateł tylnich. jeżeli jedziesz i sięświeci to znaczy że masz coś z tyłu spalone i warto to sprawdzić:)

jeżeli świeci siętylko jak przekręcasz kluczyk, a potem gaśnie to znaczy że masz wszystko ok, i system sprawdził czy masz światła z tyłu :)

nie byłem w stanie Ci odpowiedzieć na jeden konkretny przypadek, bo strasznie chaotycznie napisałeś   :cnice

Jeszcze raz odnośnie kontrolki od świateł u mnie gdy naciskam hamulec zapala się (żarówki są ok) gdy wykręciłem żarówek tak aby zasymulować spaloną kontrolka pali sie cały czas.
ale jest inna rzecz gdy jade na krótkich to pali się żarówka H4 i w jednym reflektrrze delikatnie żarzy się żarówka H1 w drugim jest ok czyli przy krótkich pali sie jedna żarówka przy długich dwie. (przy długich w obu jest ok czyli palą sie obie żarówki.) co może być przyczyną tego żarzenia się h1?
była camry le 2.2 usa
był avalon I xls 1mz canada

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl