Autor Wątek: Carina - silnik diesla (F)  (Przeczytany 9009 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Lama

• Gość
Carina - silnik diesla (F)
« dnia: 18 Października 2005, 23:11:25 »
Witam wszystkich serdecznie. Jestem nową postacią na forum, więc w razie jakiś nietaktów z mojej strony proszęo wyrozumiałość. Obecnie jeżdżęHondą Civic ale z racji zwiększenia sięliczebności mojej rodzinki poszukujęwiększego auta....najchętniej kombi  ;-)
Nie udało mi sięwyszukać wielu  informacji na temat silników diesla w carinie (chodzi mi głównie o opinie użytkowników). Ponieważ mam upatrzoną carine z dieslem chciałbym wiedzieć jak te silniki sięsprawują. Czy np. przebieg 250k km to dużo czy mało ?? na co zwrócić uwagęprzy zakupie ?? czy lepsze są 2C czy 2C-T ?? kiedy pojawia sięzjawisko tzw "brania ojeju" ?? Ogólnie wszelkie pomocne informacje będą wskazane.... a może ktoś ma do sprzedania kombi w dobrym stanie ??(nie musi być diesel)   ;-)

Offline Deeno

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Października 2005, 23:32:11 »
Proponuje zaczac od przeczytania FAQ o Carinie i od opcji szukaj.
Mamy na forum uzytkownika ktory ma diesla z przebiegiem 850 tys wiec chyba to o czyms swiadczy.
Przykumaj te kocie ruchy - coco jumbo i do przodu.
Carina E + Nissan Micra K11 (Balbinka)
Moja Carina E - wykres z hamowni

Lama

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Października 2005, 23:46:06 »
FAQ -  oczywiście było chyba wszystko co tylko możliwe () ale jakoś nie udało mi siędotrzeć do informacji o dieslu... chyba musze poćwiczyć jeszcze wyszukiwanie....

a powiadasz.....  850tyś km .... brzmi zachęcająco...

Gelas

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Października 2005, 07:02:26 »
Witam
Jestem użytkownikiem Cariny E 2.0D od 1,5 roku i już mam jakiś pogląd cały samochód. A wieć mój silnik szacuje na jakieś 500 kkm i jeśli sięmam o coś obawiać to napewno nie o silnik. Podstawowe jego wady to: dość głośna praca oraz za mało kucyków jak na tęmasęauta, także polecam TD. Z auta jestem bardzo zadowolony mimo przebiegu, jest bezawaryjne!!  :aclap

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Października 2005, 08:41:18 »
TU masz informacjęo przebiegu
TU  jest na temat spalania diesla
TU jest na temat brania oleju
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

S-Piotr

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Października 2005, 19:26:06 »
TYLKO !!! TD co prawda nie osiągniesz w niej rewelacyjnych osiągów tylko 175km/h .Możesz zapiąć lawete  lub camping i cisnąć  np.ALPY lub ruszać z 2-ki a 5-ke wbijać przy 70km/h , do CPN-u jedziesz gdy na liczniku (dziennym) ujechałeś 780km (przy jeżdzie mieszamej ).Olej utrzymuje sięw stanach od wymiany do wymiany ( co 8 000 km).  :athunbsup                                                                                                                                                                                                                              TOYOTA CARINA E 2,0TD GL rok 1997 przebieg 18 5000 km.

Lama

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Października 2005, 19:34:49 »
Dzięki Wszystkim za odpowiedź, ale jakoś nie miałem szczęścia przy próbie kupna Cariny.. albo zmęczona życiem że szkoda gadać...  albo cena jak z kosmosu....albo..... no i od kilku dni jestem posiadaczem kolejnej hondy ... tym razem Accord ;-) Chyba do tej marki mam więcej szczęścia.

Pozdrowienia dla Wszystkich

Niedoszły Carinowicz ;-)

Pan_CzÂłowiek

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Października 2005, 02:24:59 »
Szukaj 2 litrówki(3 sfe)132 km  :lol:   to ma koooooooooopa  :-DD  w miare serwisowana nie bierze oleju( w przeciwieństwie do silnika 1.6) a jak jesteś maniakiem  :twisted:   to GTi  :-DD

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl