Autor Wątek: korozja,zabezpieczenie przed zimą,tylnia klapa  (Przeczytany 6411 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

matrosbum

• Gość
korozja,zabezpieczenie przed zimą,tylnia klapa
« Odpowiedź #15 dnia: 02 Listopada 2005, 16:23:06 »
ok,autko ma nowy lakier jestem już tego pewny,są tam małe ryski i takie tam drobnostki!,a odrazu nad kołem dzieje się coś złego:(rdza!!,sprubuje chociarz spowolnić całą reakcje:(,a teraz do rzeczy kupiłem antykorozyjny plyn i możecie mi dokładnie napisać w jakich poszczegulnych miejscach mam tym psikać?
aha a co zastosować przeciw soli zimą?
« Ostatnia zmiana: 25 Marca 2006, 18:16:55 wysłana przez witch »

krystek

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 02 Listopada 2005, 23:41:10 »
Cytat: matrosbum
aha a co zastosować przeciw soli zimą?
majlepiej nie jeżdzić po polskich drogach - na okres zimowy przenieś się np do Szwecji lub Słowacji - tam nie solą.
Nie wiem czy znajdziesz skuteczny środek na solniczke
« Ostatnia zmiana: 25 Marca 2006, 18:17:43 wysłana przez witch »

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #17 dnia: 03 Listopada 2005, 09:42:17 »
Co do tylnej klapy, to WD-40 nic nie da !! przerabialem to w tamtym roku w mojej rolce i .....sobie odpuscilem, na dol nie leci ;-))

Co do zabezpieczen to ja co jakis czas myje pod cisneniem wszystkie el. giete, nadkola od srodka a wtedy wyplukuje naprawde mase syfu i brudu..

Mam zapytanie do was czym najlepiej wysmarowac uszczelki drzwi przed zimą ?, kiedys ktos chyba pisal o wazelinie technicznej albo mi sie wydaje a na buszowanie po przegladarce nie mam zbyt czasu ;-))
« Ostatnia zmiana: 25 Marca 2006, 18:18:01 wysłana przez witch »
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

looqasch

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 03 Listopada 2005, 12:08:35 »
Cytuj (zaznaczone)
Mam zapytanie do was czym najlepiej wysmarowac uszczelki drzwi przed zimą ?, kiedys ktos chyba pisal o wazelinie technicznej albo mi sie wydaje a na buszowanie po przegladarce nie mam zbyt czasu )

Gdzieś na innym forum przeczytalem, że dobre jest wysmarowanie uszczelek kremem do rąk  :shock:  najlepiej z Avonu
« Ostatnia zmiana: 25 Marca 2006, 18:18:34 wysłana przez witch »

zyzolek

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 03 Listopada 2005, 12:12:17 »
Cytuj (zaznaczone)
Mam zapytanie do was czym najlepiej wysmarowac uszczelki drzwi przed zimą ?, kiedys ktos chyba pisal o wazelinie technicznej albo mi sie wydaje a na buszowanie po przegladarce nie mam zbyt czasu Wink)

Wazelina techn. jest chyba najlepsza ale sa tez niezle srodki w plynie z gabka.
Podobne do pasty do butow. Na kazdym cepeenie to maja i nie sa drogie.
« Ostatnia zmiana: 25 Marca 2006, 18:18:54 wysłana przez witch »

rwaw

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 06 Listopada 2005, 14:32:34 »
klape przesmaruj smarem silikonowym do tego jest polecany  :wink:
« Ostatnia zmiana: 25 Marca 2006, 18:19:14 wysłana przez witch »

Rafa³ Cieœ³ak

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 07 Listopada 2005, 18:28:08 »
żadne tam wd40 po prostu musisz wymienić sprężyny gazowe (tak to się fachowo nazywa) pasują DELPHI z Krakowa podjedź do jakiegoś dystrybutora to Ci dobiorą jakiś najblizszy do twoich parametrów (bo identycznego pewnie nie będzie) jedna kosztuje ok 60 zł to jest jakieś 4-5 razy taniej niż w ASO. Zmontujesz sobie sam bo to bardzo proste, wystarczy śrubokręt do podważenia takich sprężynek z blaszki na końcach sprężyny. Jak nie wymienisz przed zimą to będziesz miał kłopoty bo w pewnym momencie nie otworzysz klapy. Ja to przechodziłem. W warszawie takie sprężyny można kupić w Opaczy ul Centralna 24, firma Best

Pozdrawiam
Rafał Cieślak
« Ostatnia zmiana: 25 Marca 2006, 18:21:48 wysłana przez witch »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl