Autor Wątek: Podświetlenie zegarów  (Przeczytany 31691 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

raptus

• Gość
Pod¶wietlenie zegarów
« Odpowiedź #15 dnia: 14 Listopada 2005, 15:53:39 »
A jakie sa zeroweczki do podswietlania tych pokretel od ustawiania temperatury i  regolacji sily nawiewu czyli te dwa okrogle bo nie swieci ,pewnie sa spalone.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Pod¶wietlenie zegarów
« Odpowiedź #16 dnia: 14 Listopada 2005, 16:04:19 »
symbolu nie znam, ale żarówki toyotowskie mają 1,4 wata i pewnie kosztują jak za suche piwo

zwykłe, które dostaniesz na każdej stacji ( 1zł/szt ) mają 1.2W i nie ma różnicy

powiedz że potrzebujesz takie malutkie żarówki 1.2W - kazdy będzie wiedział o co chodzi;)
3VZ.pl

maniek_camry

• Gość
Pod¶wietlenie zegarów
« Odpowiedź #17 dnia: 14 Listopada 2005, 18:24:46 »
No tu siękolego myslisz - akurat z tymi żaróweczkami jest problem. Są to wciskane nieduże żaróweczki - tylko raz na Wolumenie udało mi sięje dopaść.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Pod¶wietlenie zegarów
« Odpowiedź #18 dnia: 14 Listopada 2005, 21:25:46 »
no właśnie o takich małych wciskanych mówię... a na nie przychodzą takie zielone kapturki:) może nie mam racji, ale wymieniałem ostatnio żarówkępodświetlającą tą wajchęod wewnętrznego obiegu powietrza i właśnie taka mała wciskana tam była o mocy 1.4W, wsadziłem taką samą tylko 1.2W i świeci bez zarzutu

a teraz OT : właśnie wróciłem z przejażdżki Corollą 1.4 D4-D - to małe cosik ma większy wygar od mojej Camry... świat stanął na głowie   :aduh    :aduh    :aduh    :asmiliecry    :asmiliecry    :asmiliecry    :asmiliecry    :asmiliecry    :asmiliecry
3VZ.pl

jacek1

• Gość
Pod¶wietlenie zegarów
« Odpowiedź #19 dnia: 14 Listopada 2005, 21:38:17 »
Cytat: maniek_camry
jeszcze głupsza jest moja odpowiedż: a nie skręciłeś DIMMER'a na max w lewo ?

żarówki są OK a jeżeli chodzi o DIMMER to nawet jeżeli to coś by tam świeciło.
Zresztą zadam teraz jeszcze głupsze pytanie: GDZIE TEN DIMMER JEST???
Niedawno ją kupiłem i jestem ciemny jak tabaka w rogu

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Pod¶wietlenie zegarów
« Odpowiedź #20 dnia: 14 Listopada 2005, 21:41:21 »
po lewej stronie od kierownicy, takie niepodświetlone pokrętło z narysowaną 3 stopniową skalą, kręcisz w prawo - jaśniej, w lewo-ciemniej, fakt że nawet jak jest skręcony to sięcosik tam żarzy...
3VZ.pl

maniek_camry

• Gość
Pod¶wietlenie zegarów
« Odpowiedź #21 dnia: 14 Listopada 2005, 21:56:17 »
Cytat: marcinm

a teraz OT : właśnie wróciłem z przejażdżki Corollą 1.4 D4-D - to małe cosik ma większy wygar od mojej Camry... świat stanął na głowie   :aduh    :aduh    :aduh    :asmiliecry    :asmiliecry    :asmiliecry    :asmiliecry    :asmiliecry    :asmiliecry

To nie wsiadaj do nowej Ave 2.2D 180KM i 400Nm bo nigdy już nie zaznasz spokoju w benzyniaku..

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Pod¶wietlenie zegarów
« Odpowiedź #22 dnia: 14 Listopada 2005, 22:06:13 »
To nie wsiadaj do nowej Ave 2.2D 180KM i 400Nm bo nigdy już nie zaznasz spokoju w benzyniaku..

wystarczy że jeżdżęPrevią 2.0 D4-D - mimo że 116KM i 250Nm to gniecie w fotel i to z 2 tysięcy :)

W Ave siedziałem ( ale nie jechałem ), nigdy sobie nie kupiętego auta - w porównaniu z Camry to jakbym siadł do malucha ( bez urazy dla nikogo ) - strasznie klaustrofobiczne wnętrze, nie wiem czemu, ale nie czułem tej przestrzeni w aucie... no i bagażnik malusi jakiś taki....
3VZ.pl

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Pod¶wietlenie zegarów
« Odpowiedź #23 dnia: 14 Listopada 2005, 22:07:34 »

wystarczy że jeżdżęPrevią 2.0 D4-D - mimo że 116KM i 250Nm to gniecie w fotel i to z 2 tysięcy :)

W Ave siedziałem ( ale nie jechałem ), nigdy sobie nie kupiętego auta - w porównaniu z Camry to jakbym siadł do malucha ( bez urazy dla nikogo ) - strasznie klaustrofobiczne wnętrze, nie wiem czemu, ale nie czułem tej przestrzeni w aucie... no i bagażnik malusi jakiś taki....
3VZ.pl

maniek_camry

• Gość
Pod¶wietlenie zegarów
« Odpowiedź #24 dnia: 14 Listopada 2005, 22:17:01 »
To może chcesz posiedzieć w moim autku ? wystarczy Ci przstrzeni :-) no rower sięmoze nie zmieścić  :twisted:

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Pod¶wietlenie zegarów
« Odpowiedź #25 dnia: 14 Listopada 2005, 22:22:00 »
no chce, chce, tylko sięjakoś spotkać nie możemy... co do roweru, to jeżeli w miaręsprawny blacharz jest w stanie z przystanku wyklepać golfa i na odwrót, to myślęże ten sam człowiek przeklepałby jakoś lexa na kombi:) nie wkurzaj się:D
3VZ.pl

grzechuuu

• Gość
Pod¶wietlenie zegarów
« Odpowiedź #26 dnia: 14 Listopada 2005, 23:30:34 »
czesc !  
a mam takie pytanko:  przepaliły mi sie zarówki w zegarach. dokładniej rzecz biorac ten słupek od automatycznej skrzyni biegów (miedzy obrotomierzem a prędkościomierzem) cały mi nie swieci... nie swieci takze "D"  reszta jak R N itp swiecą...  jakie tam są zarówy? hm...  z góry dziekuje

jacek1

• Gość
Pod¶wietlenie zegarów
« Odpowiedź #27 dnia: 15 Listopada 2005, 21:19:44 »
Cytat: marcinm
po lewej stronie od kierownicy, takie niepodświetlone pokrętło z narysowaną 3 stopniową skalą, kręcisz w prawo - jaśniej, w lewo-ciemniej, fakt że nawet jak jest skręcony to sięcosik tam żarzy...[/quote

Dzięki za info! A ja głupi myslałem że to regulacja refletorów!!!
Ale i tak nic nie działa.
Ktoś może wie gdzie są te chędożone bezpieczniki od podświetlenia deski?
Tylko nie piszcie że pod małym schowkiem z lewej strony.Tam wszystkie są OK.Może jest jakiś specjalny w cwanym miejscu?

maniek_camry

• Gość
Pod¶wietlenie zegarów
« Odpowiedź #28 dnia: 15 Listopada 2005, 21:24:25 »
Masz ciemno tylko pod licznikiem ? podświetlenie radia, klimy, zapalniczki, popielniczki etc działa ?? Jak sprawdziłes - skąd wiesz, że żarówki pod licznikiem są OK ? Wyjmowałeś licznik >

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Pod¶wietlenie zegarów
« Odpowiedź #29 dnia: 15 Listopada 2005, 21:35:54 »
Cytat: jacek1
Tylko nie piszcie że pod małym schowkiem z lewej strony.Tam wszystkie są OK.Może jest jakiś specjalny w cwanym miejscu?
- no są jeszcze pod maską, po lewej stronie sprzęgła i po prawej stronie kabiny .popatrz w instrukcjęobsługi :)
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl