Autor Wątek: Podświetlenie zegarów  (Przeczytany 31722 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

grzechuuu

• Gość
Pod¶wietlenie zegarów
« Odpowiedź #30 dnia: 15 Listopada 2005, 23:38:03 »
przepaliły mi sie zarówki w zegarach. dokładniej rzecz biorac ten słupek od automatycznej skrzyni biegów (miedzy obrotomierzem a prędkościomierzem) cały mi nie swieci... nie swieci takze "D" reszta jak R N itp swiecą... jakie tam są zarówy? hm... z góry dziekuje              juz raz to pisałem ale nikt nie odpowidział  wiec sie przypomne :P

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Pod¶wietlenie zegarów
« Odpowiedź #31 dnia: 15 Listopada 2005, 23:41:26 »
no nie wiem stary, bo mam manuala, ale najlepiej to wymij zegary, żarówki i skocz do motoryzacyjnego poszukać czegoś :)
3VZ.pl

jacek1

• Gość
Pod¶wietlenie zegarów
« Odpowiedź #32 dnia: 17 Listopada 2005, 20:25:23 »
Cytat: maniek_camry
Masz ciemno tylko pod licznikiem ? podświetlenie radia, klimy, zapalniczki, popielniczki etc działa ?? Jak sprawdziłes - skąd wiesz, że żarówki pod licznikiem są OK ? Wyjmowałeś licznik >

Ciemne jest cholera wszysto. Żarówki sprawdzałem zdejmowałem deskę. Nie świeci zupwłnie nic prócz kontrolek i słupka z biegami. Deska nawiewy zapalniczka egipskie ciemności. Nerw mnie już szarpie

jacek1

• Gość
Pod¶wietlenie zegarów
« Odpowiedź #33 dnia: 17 Listopada 2005, 20:28:55 »
Cytat: marcinm
Cytat: jacek1
Tylko nie piszcie że pod małym schowkiem z lewej strony.Tam wszystkie są OK.Może jest jakiś specjalny w cwanym miejscu?
- no są jeszcze pod maską, po lewej stronie sprzęgła i po prawej stronie kabiny .popatrz w instrukcjęobsługi :)

Pod maską yeż są OK ale o tych z prawej strony pierwsze słyszę. W kabinie sa czy pod machą z prawej strony?
Instrukcji oczywićie nie mam

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Pod¶wietlenie zegarów
« Odpowiedź #34 dnia: 17 Listopada 2005, 21:11:20 »
masz wysłane mailem. w kabinie, tam gdzie pasażer kopie nogami i u Ciebie po lewej stronie od pedałów .do tego 2 czy 3 skrzynki pod maską. więcej na razie nie mogę, bo nie mam przy sobie instrukcji. pzdr
3VZ.pl

jacek1

• Gość
Pod¶wietlenie zegarów
« Odpowiedź #35 dnia: 18 Listopada 2005, 20:22:43 »
masz wysłane mailem. w kabinie, tam gdzie pasażer kopie nogami i u Ciebie po lewej stronie od pedałów .do tego 2 czy 3 skrzynki pod maską. więcej na razie nie mogę, bo nie mam przy sobie instrukcji. pzdr

Dzieki i za tamte.
Wszystkie bezpieczniki są OK.Brak pomysłów. Pozostaje chyba tylko serwis. Chyba że jest zrąbany włącznik świateł cos słyszałem o takich wypadkach, albo myszy zeżarły kable he he he...

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Pod¶wietlenie zegarów
« Odpowiedź #36 dnia: 19 Listopada 2005, 01:00:00 »
masz myszy w Camry? kurde, nic nie mówiębo w mojej taki syf że i stado szczurów miałoby co jeść:) a swoją drogą to skąd jestes pewny że żarówki są dobre? może jeszcze zanim sięwybierzesz do serwisu to sprawdź to miernikiem, czy na stykach jest napięcie, albo czy żarówki nie popalone ( czasem spalona wygląda jak dobra, a mimo to nie świeci... ) miernik Twoim przyjacielem, może akurat Ci sięuda:) powodzenia.m
3VZ.pl

jacek1

• Gość
Pod¶wietlenie zegarów
« Odpowiedź #37 dnia: 20 Listopada 2005, 12:35:56 »
masz myszy w Camry? kurde, nic nie mówiębo w mojej taki syf że i stado szczurów miałoby co jeść:) a swoją drogą to skąd jestes pewny że żarówki są dobre? może jeszcze zanim sięwybierzesz do serwisu to sprawdź to miernikiem, czy na stykach jest napięcie, albo czy żarówki nie popalone ( czasem spalona wygląda jak dobra, a mimo to nie świeci... ) miernik Twoim przyjacielem, może akurat Ci sięuda:) powodzenia.m

Brak prądu w desce i na kostkach

maniek_camry

• Gość
Pod¶wietlenie zegarów
« Odpowiedź #38 dnia: 20 Listopada 2005, 13:32:20 »
Rozkręć w takim razie boczek po lewej stronie na dole i tam poszukaj czy coś sięsamo albo ktoś nie rozłączył.
Odkręć też dolną osłonęnad kolanami kierowcy - tam też idą wiązki tylko dostęp do nich nie jest za ciekawy. Kolory + miernik Twoim przewodnikiem.
A wskazania przyrządów masz ? prędkościomierz, obrotomierz ? czy żarówki kontrolek sięzapalają ?

buju33

• Gość
Odp: Podświetlenie zegarów
« Odpowiedź #39 dnia: 05 Maja 2008, 20:47:50 »
witam kolego a może jest wypalony słynny DIMMER i poprostu niedaje napięcia na oświetlenie.Pozdrawiam

cichy_gda

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 08 Lutego 2009, 17:36:08 »
Witam mógłby ktoś podać linka z allegro najlepiej z żaróweczkami do podświetlania deski rozdzielczej w Camry 1994rok made in japan ??? Z góry dzięki za pomoc, bo  w sumie to sie zastanawiam czy to mają byc te 1,2W, czy może W3W albo W5W ???

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #41 dnia: 08 Lutego 2009, 20:42:49 »
Na samym początku sprawdz w sklepie jakimś elektronicznym,ja też chciałem zamawiać z allegro a okazało się że mieli w sklepie i problem z gł <taniec>owy

cichy_gda

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 08 Lutego 2009, 21:13:14 »
Na samym początku sprawdz w sklepie jakimś elektronicznym,ja też chciałem zamawiać z allegro a okazało się że mieli w sklepie i problem z gł <taniec>owy

A nieznasz symboli tych żaróweczek???

Pzdr

Offline Łukasz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 08 Lutego 2009, 21:16:17 »
To sa zwykle zarowki 1,2W w3w i w5w w takich kapturkach z ktorych nalezy je wydlubac.
Zarowki kupisz w auchanie.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #44 dnia: 08 Lutego 2009, 22:53:06 »
Precyzyjniej :

Zestawienie mojego autorstwa, więc nie odpowiadam za zgodność z rzeczywistością w różnych modelach Camry ;)

Zamiast 3.4W dobrze sprawdzają się 5W, skręcone pokrętłem na przedostatnią ( przed najjaśniejszą ) pozycję.

Jako, że reszta jest na 14V, to zwykłe 1.4W produkowane pod 12V wypalają się jakieś 2.14523 raza szybciej  <diabel>

pzdr
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl