Autor Wątek: Wkrotce wiosna-jakie oponki?  (Przeczytany 47283 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline disaster3

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Wkrotce wiosna-jakie oponki?
« Odpowiedź #105 dnia: 09 Listopada 2008, 12:06:53 »
dzieki glowix za informacje.

Jesli chodzi o samochod to jak wspominalem Avensis 2.0 ben (147 KM) czyli w sumie oo mojego poprzedniego nissana primery 1.6 benz (90 KM) to jak dla mnie to ten ave jest narazie jak rakieta :)
Jesli chodzi o jazde to robie rocznie ok. 20 kkm . Styl jazdy szybki i zdecydowany. Moze nie ruszam z piskiem spod kazdym swiatel ale pocinsac sobie w miescie lubie, a jak gdzies sie spiesze (a czesto sie spiesze) to zona twierdzi ze jezdze tym duzym samochodem z pasa na pas jakbym omijał stojace bez ruchu pachołki. No generalnie nie jestem jakims zawalidroga czy niedzielna kierowca z kapeluszem ale do kierowcy sportowego tez mi daleko, chociaz na kazda zaczepke na swiatlach czy skrzyzowaniu (jesli jestem sam w samochodzie) to reaguje oczywiscie jak wiekszosc (but w podloge ;-) )
Z tych wielu wypowiedzi wnioskuje ze chyba zdecyduje sie jednak na te Continentale, stawiajac plusy i minusy kazdej ta jak dla mnie ma chyba najlepszy wspolczynnik plusow.

Offline disaster3

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #106 dnia: 10 Listopada 2008, 21:50:21 »
Witam,

ze szczera checia chcialem edytowac posta zeby nie bylo 1 po drugim ale albo jestem slepy albo nie wiem jak zrobic edytuj, przynajmniej nie widze takiego "przycisku".

Ale do rzeczy, zdecydowalem sie w koncu jakie opony kupie ale przeciez nie moze byc tak łatwo nie... ;/
wybieram ContiPremiumContact 2 205/55/ R16 91V (jak producent przykazał) i co i mam dodatkowo 3 rodzaje w/w opon....????

1 komplet to 205/55/ R16 91V (TL)
2 komplet to 205/55/ R16 91V (TL FR)
3 komplet to 205/55/ R16 91V (TL ML MO)

TL - opona bezdętkowa
FR - opona ma zabezpieczenie przed uszkodzeniem krawędzi felgi
ML - opona ma pierścień ochronny na boku (wzmocniona struktura wewnętrzna)
MO - homologacja Mercedes

Generalnie wszystkie wymienione komplety sa w tej samej cenie i wiem o co chodzi (przynajmniej rozumie) ale mam pytanie czy kazda z nich moge sobie kupic i bedzie pasowac do fabrycznych felg aluminiowych Avensisa R16 MKII? I ktora byscie radzili,

dzieki z gory za pomoc.

Pozdrawiam
disaster3

Offline CUinHell

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #107 dnia: 11 Listopada 2008, 15:27:03 »
Brał bym opcje nr 2. Czyli z ochroną rantu felgi, jak jeździsz w mieście i parkujesz przy krawężnikach to może się przydać. Opcja 3 ze wzmocnieniem moim zdaniem nie zdaje rezultatu, i tak po przebiciu opony nie można na niej jechać, ale to moje zdanie.
Raz na wozie, raz w nawozie.

Offline glowix

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #108 dnia: 11 Listopada 2008, 15:30:10 »
Brał bym opcje nr 2. Czyli z ochroną rantu felgi, jak jeździsz w mieście i parkujesz przy krawężnikach to może się przydać. Opcja 3 ze wzmocnieniem moim zdaniem nie zdaje rezultatu, i tak po przebiciu opony nie można na niej jechać, ale to moje zdanie.

Nic dodać, nic ująć.
Głowix

Offline disaster3

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #109 dnia: 11 Listopada 2008, 17:10:08 »
serdecznie podziekawać kolegom za pomoc :-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl