Autor Wątek: Wycieraczki  (Przeczytany 2092 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Artilis

• Gość
Wycieraczki
« dnia: 17 Marca 2006, 13:21:57 »
Witam serdecznie wszystkich, :D mam problem z wycieraczkami tz.ciężko "chodzą" jest zmiana szybkości ,ale tylko nieznaczna.Nie mam pojęcia gdzie zajrzeć silniczek jest w porządku skoro działa, chyba że mechanizm wycieraczek ???.Może ktoś miał taki sam problem , proszę o ewentualną pomoc.

Toyo69

• Gość
Odp: Wycieraczki
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Marca 2006, 13:58:00 »
Artilis a jaki masz model Corolli, może zaktualizuj profil.

Artilis

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Marca 2006, 16:10:05 »
sorki mój pojazd ;) to E 10 corolla "95 liftback

matyr

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Marca 2006, 12:22:10 »
a może po prostu umyłeś auto z woskiem? Ja też nawalczyłem się z wolno pracującymi wycieraczkami, okazało się, że wystarczy umyć dobrze szybę po wosku  - i są jak nowe prawie. :)

Artilis

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Marca 2006, 13:06:56 »
Dzięki za sugestie ale ostatnio nie woskowałem auta ani nie myłem szamponem z woskiem, ale dla pewności umyje szybę gorącą wodą z płynem.Dzięki i pozdrawiam. :)

Toyo69

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Marca 2006, 01:45:59 »
Silniczek jest dostępny po otwarciu maski i od tego zacznij. aha najpierw sprawdź czy po odciagnięciu ramion jest tak samo. Jeżeli nie to najpierw spryskaj polączenia silniczka z przekladnią jakimś preparatem typu WD-40 a najlepiej naftą, a jak to nie pomoże to ten plastik pod szybhą jest przykręcony na (chyba)3 srubach. Najpierw odkręć ramiona wycieraczek i tam też mozesdz popsikać lub nakapać jakiegoś płynu a potem zdemontuj ten plastik i nasmaruj wszystkie połączenia ramion wycieraczek.

Artilis

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Marca 2006, 09:18:27 »
Dzięki jutro zabieram się do pracy, o efektach poinformuje. Pozdrawiam. :D

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl