Autor Wątek: ile pali Yaris ??  (Przeczytany 801719 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

El_Chueco

• Gość
Odp: ile pali Yaris ??
« Odpowiedź #60 dnia: 08 Lipca 2004, 17:43:06 »
Sprawdzalem - Dlugoleki nie ma! Czy to znaczy ze jesli zrobili mi gwarancyjny przeglad to znacyz ze ten przeglad jest niewazny? Przeciez mam wpis w ksiazecce, pieczatke i inne bajery.

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: 08 Lipca 2004, 17:51:01 »
Nieuczciwie traktują klientów podając takie info, ale polskie strony TMP, aktualizowane są bardzo żadko.

El_Chueco

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: 08 Lipca 2004, 17:56:04 »
Poajade przy okazji do innego ASO (moze tego na Bielanach - ktos wie gdzie to jest dokladnie?) - i sie wszystkiego wypytam

wwtcka

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: 26 Lipca 2004, 15:07:11 »
no to pochwalęsiędzisiejszym wynikiem:
trasa 230 km Wrocław-Strzegom-Paczków-Wrocław Yaris spalił mi 4,2 l/100km, prędkość w miejscach zabudowanych prawie przepisowa :P  a w trase 80-90, jakoś tak mnie dzisiaj naszło na ekonomiczną jazdę :wink:  :mrgreen:

alan03

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: 26 Lipca 2004, 20:47:26 »
ulala Wwtcka niezły wynik. Ja ostatnio na trasie z czterema osobami na pokładzie + bagaż miałem średnie spalanie 5.4 ale jechałem z prędkością 80-90 jednak czasami pokazało się140-160 jak mnei ktoś zdenerwował :wink:  to jednak jest mój najniższy wynik 8)

Offline Mekintosh

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #65 dnia: 26 Lipca 2004, 23:04:03 »
:roll:  4,2 - ładnie , ja ostatno osiągnąłem 4,8 i byłem z siebie i z Yarka bardzo dumny :D  :wink:
Od bananow sie nie tyje

Pedro

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: 27 Lipca 2004, 14:39:43 »
Ja miałem przy dynamicznej na trasie Kraków - Warszawa (40 km po Warszawie ale wieczorem i rano, nie było korków) - Kraków, przez Kielce i Radom 5,7 L/100 km, ale jechałem przeważnie 110-130, a na obwodnicy Białobrzegów po 160 (najszybciej mi poszedł 165), wieć chyba i tak nieźle??!!??
 :aclap  :aclap
Jak go odbierałem to Z Tarnowa do Krakowa przy 85-95 spalił według kompa 5,1.

Mam 1,0 Lune 3D :anarty  :aslyer

adi

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: 27 Lipca 2004, 14:47:05 »
Trasa kolo 6,5 (przez krotki czas byla klima) miasto z 8 jak sie zapomne :lol: z klima oczywiscie  :anarty

Ernet

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: 30 Lipca 2004, 12:19:33 »
No to skorzystam z gościnnosci " yariskowców "  :D
Ja przejechałem swoją Rola 240 km, 3 osoby + dziecko + bagaże dla nich (duzo ). Jechałem na trasie ok 110-120 km/ h + ok. 25 km po mieście. Spalanie wg. kompa wyszlo 6.2 l/100 . bardzo sięmi to spodobało  :aclap . Po mieście JUZ jeżdze normalnie. Z tego, co odczytałem to ok. 7 l/100.

Pytanie; podawane tu przez was dane są z odczytu kompa czy przeliczane przez Was ?

adi

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: 30 Lipca 2004, 12:23:45 »
ufasz komputerom ::szczena::  :mrgreen:  ja to sam przeliczam  :modlitwa  :anarty

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: 30 Lipca 2004, 13:28:08 »
Najlepiej trzymać sie jednej metody pomiaru. Nietstey człowiek jest leniwy i nie chce mu sie przeliczać, zwłąszcza jeżeli dolewasz paliwo nie do pustego zbiornika. Dlatego proponujękorzystać tylko z kompa i do niego sięodnosić.

Żeby bardziej ufać kompowi proponujęjak najrzadziej resetować wskazania. Owszem fajnie jest sprawdzić średnie spalanie na trasie z A do B, ale IMO warto zrestartować komp atylko raz na sezon (raz przed latem, raz przed zimą - np. po zmianie opon).

Ernet

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: 30 Lipca 2004, 15:19:56 »
Cytat: Jackal
Najlepiej trzymać sie jednej metody pomiaru. Nietstey człowiek jest leniwy i nie chce mu sie przeliczać, zwłąszcza jeżeli dolewasz paliwo nie do pustego zbiornika. Dlatego proponujękorzystać tylko z kompa i do niego sięodnosić.

Śwęta prawda Panie ;-)

Cytuj (zaznaczone)
Żeby bardziej ufać kompowi proponujęjak najrzadziej resetować wskazania. Owszem fajnie jest sprawdzić średnie spalanie na trasie z A do B, ale IMO warto zrestartować komp atylko raz na sezon (raz przed latem, raz przed zimą - np. po zmianie opon).

hm, mozna. Ja robie to ( reset ) oddzielnie, gdy jeżdżęw trasie i oddzielnie na miasto.

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: 30 Lipca 2004, 15:45:48 »
Mój kumpel ma CorollęE11 po liftingu (jużz kompem) i jeszcze NIGDY nie restartował kompa, żeby zobaczyć ile mu średnio spali auto przez kilka lat. Niedawno miał trochęok 7,5 l/100 (hatchback 3d 1.4 l)

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #73 dnia: 30 Lipca 2004, 15:50:07 »
no i to jest ten blad!:D nalezy kompa resetowac po kazdym tankowaniu!!!! w innym przypadku roznice we wskazaniu i rzeczywistosci potrafia siegac nawet 2ch litrow!!!!
- dlatego wlasnie ktos inteligetny o tym pomyslal i w nowym ave jest tak ze komp sie resetuje automatycznie przy kazdorazowym tankowaniu (po otwarciu wlewu paliwa!)
jezdzac bez resetowania kompa masz srednie zuzycie paliwa ale np nie zerujac kompa przez 6 miesicy masz srednie spalanie z 6 miesiecy a nie z 'baku'!!!
proponuje przejezdzic caly bak bardzo spokojnie (zeby spalanie bylo powiedzmy 5,5 litra) potem nalac do konca i jezdzic na maxa!!! srednie spalanie na kompie wzrosnie powiedzmy o 1 litr a auto w rzeczywistosci spali 8 na 100 km!!!!
juz to przerabialem!:) i jka widac panowie konstruktorzy w toyocie rowniez czego wynikiem jest nowe ave!:)
milego testowania!:)
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #74 dnia: 30 Lipca 2004, 16:53:29 »
Cytat: Red_Point
- dlatego wlasnie ktos inteligetny o tym pomyslal i w nowym ave jest tak ze komp sie resetuje automatycznie przy kazdorazowym tankowaniu (po otwarciu wlewu paliwa!)

IMHO to jest beznadzieja !!! Dlaczego automat ma decydować za mnie ???

Cytuj (zaznaczone)

jezdzac bez resetowania kompa masz srednie zuzycie paliwa ale np nie zerujac kompa przez 6 miesicy masz srednie spalanie z 6 miesiecy a nie z 'baku'!!!

Ależ, właśnie o to chodzi !!! W nowym aucie mozesz sobie sprawdzać średnie spalanie "z baku", ale potem dasz sobie spokój. Trochęszybszej jazdy i na baku robisz 300 km, a w spokojnej trasie 650 km, więc ... sam dopowiedz czy warto.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl