Autor Wątek: jakie RADIO w AVE  (Przeczytany 6348 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Oko

• Toyot Chodzacy
Odp: jakie RADIO w AVE
« Odpowiedź #15 dnia: 30 Marca 2006, 15:42:14 »
Cytuj (zaznaczone)
I to Dalco grało lepiej niż ten Sony
Tylko wlasnie sony tez nie robi zbyt fajnych radyjek jesli chodzi o dzwiek i wydaje mi sie ze raczej sony podchodzi bardziej do firm typu dalco czy first niz do pioneera alpine czy clariona
oczywiscie zalezy tez jaki model tego radia
ale radia sony to zadna rewelacja

Offline ar16

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 03 Kwietnia 2006, 16:11:48 »
No zrobiliście ze mnie fajnego laika.
Co do adaptera żeby zamknąć dyskusję. Specjalnie byłem u kolegi posłuchać i faktycznie nie jest to to samo co CD. Ale tu chodziło o to by jakoś podłączyć mini odtwarzacz mp3 a nie o jakość. Chodzi o kilka godzin muzyki które masz w Pen Drive zamiast nosić całą masę płyt ze sobą.
A co do jakości audio to wracam i spokojnie słucham mojego zestawu fabrycznego  ;D
Avensis D4D Kombi ----> RAV4 ----> ?

Tomski

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 05 Czerwca 2006, 16:01:41 »
Czy ktoś wie jakie są parametry radia CD oraz głośników w Avensis '01? Jak na seryjne audio przystało jakość jest bardzo dobra. Ciekawi mnie jakie głośniki mogę zamontować oraz wzmacniacz ażeby jeszcze lepiej "waliło" ;) Do 1500 zł.

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #18 dnia: 05 Czerwca 2006, 17:41:29 »
jesli uwazaz ze jakosc jest bardzo dobra to po co cos zmieniac??
wedlug mnei fabryczne granie nawet w t25 to tragedia......
dobrze ze okresliles chociaz przedzial cenowy, bo przewaznie wszyscy o tym zapominaja!

nie wiem jakie komponenty dobierzesz (niechce doradzac bo widze ze gusta dzwiekowe mamy zupelnie inne skoro wedlug Ciebie fabryczny sprzet jest bd) ale proponuje 2u kanalowke za ok 800 zl, na zestaw przedni 500 i 200 na wygluszenie drzwi i kable i bedize napewno o niebo lepiej!;)

pzdr
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

Tomski

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 05 Czerwca 2006, 18:09:26 »
W takim razie jaki zestaw proponował byś do T22 do 1000 zł? Głównie chodzi mi o bass, ale też żeby nie było go za dużo. Co z głośnikami na tył?

Prosiłbym o dokładne nazwy proponowanych produktów, gdyż nie jestem zbytnio obeznany w sprzęcie car audio. Najlepiej byłoby, ażeby głośniki od razu pasowały i nie było potrzeby wiercenia dodatkowych otworów.

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #20 dnia: 05 Czerwca 2006, 18:44:55 »
prponuje najpierw poczytac dzial CA bo wide ze Twoja wiedza faktycznie jest znikoma skoro mowisz o dziurach, wierceniu itd....

po za tym przed chwila byla mowa o 1.500 a teraz juz tys...
jeszcze z dwa posty i zrobi sie 200 zl.....

jak juz mowilem nie moge okreslic zadnego konkretnego sprzetu, bo nasze gusta muzyczne sa zueplnie inne.....

glosniki z tylu sa zbedne przy dobrze zasilonym i odpowiednio dobranym zestawi eprzednim.... oczywisice w odpoeidnio przygotowanych drziwach!
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl