Instaluje w mojej Toyocie CHR system alarmowy, który w momencie dokonywania kradzieży wysyła SMS-a na moją komórkę z opisem stanu faktycznego i dokładną pozycją auta na gogle maps, a także z możliwością wyłączenia silnika i zatrzymania samochodu, przy pomocy rozkazu z komórki. Muszę wyłączyć jakiś ważny obwód zarządzający zapłonem lub silnikiem, dlatego potrzebuję schemat instalacji elektrycznej Toyoty CHR ? Hybryd. Odcięcia pompy paliwowej nie planuję, bo złodzieje omijają pompę podłączając własny zbiornik 2-litrowy z benzyną bezpośrednio do obwodu wtryskiwaczy paliwa. Takiego schematu szukałem po całym Internecie nawet japońskim, ale nie jestem w tym taki dobry. Byłem też w wielu warsztatach Toyoty, gdzie mają dostęp na Internecie do takich schematów, ale tu w Niemczech nie udzielają takich informacji nawet za pieniądze. Bardzo proszę kogoś o udostępnienie mi możliwością dojścia do takiego schematu, W zamian podzielę się doświadczeniem związanym z zainstalowaniem dobrego systemu alarmowego, który już u mnie działa, a także innymi ciekawostkami z tej dziedziny. Nadmieniam, że już jedną CHR-kę mi skradziono w Warszawie i to tylko dlatego, że sprzedawca nie poinformował mnie, bo nie wiedział, że kluczyk ma opcję wyłączania i wtedy kradzież na tzn. walizkę nie może mieć miejsca.