Ja zamierzam kupic bagaznik na tyl. Moze ktos z Was ma taki? Widzialem calkiem solidne w Norauto. Rowery zawiesza sie na nich na takiej wysokosci aby nie zaslanialy tablic rej. wiec potem nie ma problemow z policja. Ceny wachaja sie od 180-390zl. Ciekaw jestem tylko czy montaz czegos takiego jest na tyle bezpieczny ze nic nie poniszcze i nie porysuje w samochodzie. Dajcie znac czy ktos z Was jezdzil z takim bag. i na co ew. zwrocic uwage.
rejestracja rejestracja. wazne, zeby swiatla bylo widac.
tak to wyglada np u thule:
(675,00 zł)
thule z listwa ze światłami:
(1359,00 zł)
troche rozwiazan jesli chodzi o bagazniki rowerowe:
rozwiazania
thule daje jako przyklad bo duzo tego w Internecie
Chwila szukania na forum i można coś znaleźć - jest więcej - trzeba tylko chcieć poszukać ;D ;D ;D
Nie wiem tylko, dlaczego masz plan montować rowery na haku holowniczym - OK, jeśli planujesz wozić jedynie rowery, rozumiem też względy "aerodynamiczne" - ale takie rozwiązanie jest droższe niż standardowy bagażnik dachowy i znacznie mniej funkcjonalne (ale może mówię z perspektywy osoby częściej wożącej deskę i box niż rower

)
Odpowiadając na Twoje pytanie:
- kupując renomowany sprzęt na pewno nie będziesz miał większych problemów ze statecznością sprzętu /nie zgubisz go/ i samochodu / da się prowadzić/. Pamiętaj tylko, że środek ciężkości przeniesie się trochę do tyłu - a napęd masz na przednie koła ;D
- zabezpieczenie będzie najprawdopodobniej takie samo jak w bagażnikach dachowych - odstraszy małolata, nie wzruszy chcącego zabrać Twój sprzęt /nawet nie wiesz, co potrafi przeciąć porządny sekator ;D/
- tablica musi być widoczna.
P.S. Nie piszemy dwóch takich samych postów

- Twój wcześniejszy, identyczny post w innym temacie usunąłem.