Autor Wątek: carinka faluje na drodze  (Przeczytany 1441 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

tstenzel

• Gość
carinka faluje na drodze
« dnia: 04 Kwietnia 2006, 16:04:48 »
pojawil sie niespodziewany problem. bardzo znaczące problemy podczas jazdy. gdy jade powyzej 90 km/h to carinka zaczyna falowac góra dół, góra dół. jak na statku. zawieszenie oczywiscie sprawdzilem w stacji diagnostycznej. teleskopy , amorki gumy, lączniki, nic nie wykazujese zadnych sladów zużycia. Pomózcie prosze bo to bardzo denerwująca sprawa!!!! :)

SÂławomir Borchm

• Gość
Odp: carinka faluje na drodze
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Kwietnia 2006, 20:04:09 »
Diagnosci jak widzą Toyotę to sobie odpuszczają i po łebkach sprawdzają . Ale to tak na marginesie radzę sprawdzic wyważenie kół i zbierznośc . Pozdro .

Offline Piwalek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Kwietnia 2006, 13:53:01 »
Witam
Pamiętam że miałem tak jak wymieniłem amortyzatory tylko z tyłu ( można było choroby morskiej dostać ). Po tygodniu wymieniłem też przód - przeszło.
Pozdrawiam
Carina E Sportswagon 1.6

tstenzel

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Kwietnia 2006, 02:54:04 »
tylko ze amorki to ja mam zdrowe. 74-76 %!!!!!

rogru

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Kwietnia 2006, 15:58:55 »
Proponuję wymienić amortyzatory. W moim przypadku zniszczone zostały dwa komplety opon (letnie i zimówki), a na trzech różnych urządzeniach do badania amortyzatorów badanie pokazywało tak, jak i w Twoim przypadku ok. 75% na każdym kole. Po wymianie amorków (niestety duży wydatek na Kayaby) wszystko wróciło do normy, a samochód jest inny w prowadzeniu.

pozdrawiam
rogru.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl