Autor Wątek: dziwne dzwieki....  (Przeczytany 2909 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

lennox

• Gość
dziwne dzwieki....
« dnia: 04 Kwietnia 2006, 23:05:08 »
co to moze byc...jesli mam kola skrecone i ruszam jakies dziwne dziweki mam jak by cos latalo co to moze byc???tylko przy ruszaniu..a jak ruszam z prostych nie ma nic ....?????????

robertk

• Gość
Odp: dziwne dzwieki....
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Kwietnia 2006, 09:20:22 »
Prawdopodobnie lozysko. Mialem takie same objawy: przy szybkim ruszaniu przy skreconych kolach, stukalo, pukalo... Z tego co pamietam koszt kolo 200-300 za sztuke, a niestety parami sie wymienia :-(.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Kwietnia 2006, 14:32:42 »
Prawdopodobnie lozysko. Mialem takie same objawy: przy szybkim ruszaniu przy skreconych kolach, stukalo, pukalo... Z tego co pamietam koszt kolo 200-300 za sztuke, a niestety parami sie wymienia :-(.

na to nie wpadłem - stawiałem na przeguby... cena ta sama :D
3VZ.pl

robertk

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Kwietnia 2006, 20:57:38 »
Wlasnie zagladnalem do dzienniczka napraw i okazalo sie, ze w tym samym czasie mialem wymieniane to i to. Prawde mowiac nie wiem, czemu akurat wpadlem na lozysko, tak naprawde przyczyna stukow byly przeguby, tak jak napisal Marcin.
Jesli chodzi o cene: mechanik zalecil wymiane obu, argumentowal, ze tak czy siak drugi tez pewnie niedlugo sie zuzyje. Oczywiscie 300 PLN nie chodzi po ulicy i mozna poczekac, az sam zacznie sie "dobijac" o wymiane.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Kwietnia 2006, 14:17:03 »
a jednak:)

wpadłem na przeguby, bo objawy w sumie na to wskazują.
Co do łożyska - nie uwzględniłem go, ponieważ rzadko łożysko pada tak, że je słychać, a z reguły łożysko ciężko wyczuć... Znajomemu ASO powiedziała, że ma padnięte łożysko, ale jak spytał które, to powiedzieli że nie wiedzą...
łożysko prędzej daje o sobie znać bardzo ciepłą felgą po jeździe - wtedy trzeba sprawdzać... bo mogą to też być hamulce...

lennox : nie pedałuj za ostro, to do polandu dojedziesz:))

pzdr
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl