Autor Wątek: Podłączenie radia w Carinie.  (Przeczytany 3111 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MadMike

• Toyot Pełzający
  • **
Podłączenie radia w Carinie.
« dnia: 08 Kwietnia 2006, 11:31:23 »
Problem jest taki: kupiłem sobie nowe radio jednak ma ono inną kostkę niż to co miałem wcześniej a kable (oprócz głośnikowych) nie są opisane. Nie wiem gdzie mam przylutować kabelki do kostki ISO, a nigdzie nie mogę znaleźć żadnego schematu.
Moze ktoś z was jest w posiadaniu takich informacji.

Pozdr.
<a href="http://www.spritmonitor.de/en/detail/145408.html" target="_blank">Spritmonitor.de" border="0[/url]

danielo

• Gość
Odp: Podłączenie radia w Carinie.
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Kwietnia 2006, 18:26:00 »
ja tez tak mialem po zakupie Sony. znalazlem przejsciowke na allegro i gra muzyka :)

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Kwietnia 2006, 17:45:40 »
Kup przelotkę Toyota->ISO
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Jedi

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Kwietnia 2006, 22:30:51 »
Kup przelotkę Toyota->ISO

Dokładnie - jak nie chce czekać, to w Media Markt są po 20 zł - sam ostatnio kupowałem  ;D

Offline MadMike

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Kwietnia 2006, 17:15:16 »
Teraz mam inną lipę. Przednie głośniki strasznie mi czasami trzeszczą. Kable przy głośnikach przylutowane więc tu nie ma czego szukać. Możliwe że coś przy kostce się spina. Nie wiem bo jeszcze tam nie zaglądałem.

Mogą być jeszcze jakieś inne przyczyny???

Pozdr.
<a href="http://www.spritmonitor.de/en/detail/145408.html" target="_blank">Spritmonitor.de" border="0[/url]

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Kwietnia 2006, 18:48:51 »
Może jeszcze być spalona końcówka w radiu albo spalone głośniki :(
Próbowałeś podpiąć radio solo z innymi głośnikami ?
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Adam_Zg

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 08 Maja 2006, 21:26:56 »
ma ktoś pomysł na tylne glośniki? bo takowych nie mam i nie wiem czy ladować je w tą śmiesznie składającą sie tylną półkę czy nie:)moze jakas tuba w bagażnik a głośniki w tylne drzwi?pewnie się powtarzam ale mam toykę od niedawna więc nawet nie wiem jak wygląda seryjna instalacja głośników... :-[ ma ktoś jakiś pomysł ?:)

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #7 dnia: 09 Maja 2006, 08:45:57 »
Generalnie mam sedana
Zrobiłem tak
Dwie dziury w półce z tyłu i głośniki pioneera 16 cm + tuba w bagażniku.
Daleko odradzam takie rozwiązanie tym bardziej w liftback'u. Od tuby podskakuje i rżycała tylna półka, słabe jej mocowanie, głośniki nbrzęczą - kicha z głożnikami w półce.
Znacznie lepszym układem jest :
Zestaw dwudrożny z maskonicami w drzwi z tyłu (wystarczy przeciąć tapicerkę pod spodem jest przygotowane miejsce na głośnik - ewentualnie trzeba zronić adapter jakiś) a do bagażnika tuba - nie musi być tak duża jak w sedanie który odcina przestrzeń bagażnika od kabiny znacznie bardziej niż w liftbacku.
U mnie jest tuba 600W i wzmak 1000W i nie jest tak jak być powinno a w dodatku wszystko psuje tylna półka którą co jakiś czas trzeba poprawiać bi brzęczy.
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

Offline PITMAR

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 09 Maja 2006, 15:59:29 »
Witam a ja ci mogę polecić dwa zestawy na zwrotnicach, sam takie zamontowałem i jest ok. nikt nie narzeka z tyłu i z przodu, że jest głośno albo cicho w przednie drzwi zamontowałem 16 calowe a w tylne 13, a po rogach dałem syki razem wszystkich jest 8 i powiem szczerze że jest wszystko lux, a na zwrotnice znalazłem idealne miejsce za tylnimi siedzeniami na wzmocnieniu pomiędzy bagażnikiem a wnętrzem samochodu, (nic nie widać tylko kable dłuższe trzeba ciągnąć) Ja stanowczo polecam takie rozwiązanie   

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl