Autor Wątek: przed zakupem....  (Przeczytany 8147 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

akoyy

• Gość
Odp: przed zakupem....
« Odpowiedź #15 dnia: 02 Maja 2006, 22:15:42 »
Kilka moich uwag do waszych podpowiedzi.Mam taką rolkę z czerwca 98.Jestem 2 właścicielem i mam wszystkie papiery.Samochód był sprowadzany z Japonii- numery nadwozia zaczynają się od liter JT.Były 4 wersje wyposażenia i wszystkie miały takie kołpaki.W wersji Terra IV były 4 poduszki powietrzne.A ponadto rolka przejechała 192 , u mnie 50 i jest bezawaryjna , jeżdzi na syntetyku i nie pije ani grama.
Polecam.

Offline marekw

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 03 Maja 2006, 16:34:15 »
Były 4 wersje wyposażenia i wszystkie miały takie kołpaki.

Nie wszystkie  :P :P :P

koala_1

• Gość
Odp: przed zakupem.... kwestia gazu ...
« Odpowiedź #17 dnia: 03 Maja 2006, 18:00:01 »
Witam, ja posiadam instalację gazową w podobnym modelu E111 4E-FE 1998, sedan. Z gazem przejechałem narazie 20 tys. Wnioski takie, że aby wszystko "ładnie" działało, to co 10 tys km, regulacja w serwisie instalacji LPG (oraz po każdorazowej wymianie filtra powietrza)+ wymiana świec.
W razie tzw. "strzałów" najczęściej od razu należy wymienić kable wysokiego napęcia i świece. Mnie pali w mieście (ciężka noga ;) 10l gazu/100 km, a w trasie ok. 7~8 l/100 km. Generalnie serwisując regularnie instalację żadnych problemów nie ma. Ja jestem zadowolony, ale "swoje przeszedłem" zanim wszystko wkońcu zaczeło działać jak należy. Ważne jest aby przed zakupem autka z gazem właściciel dał nam wszystkie papiery od instalacji, oraz namiary na serwis.
Pozdrawiam :)

Toyo69

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 06 Maja 2006, 22:07:48 »
Powiem Ci tylko tyle że te autko ma za dużu niewiadomych ja bym go nie kupił. Teraz jest taki wybór że mozna kupić za tą cene coś lepszego i pewnego. Ale jak się napalisz to Ci nikt nie przemówi hihihi znam to hehehe

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl