Autor Wątek: Mistral Autronic-Ave 99r 1.6  (Przeczytany 3596 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bohusz

• Gość
Mistral Autronic-Ave 99r 1.6
« dnia: 22 Kwietnia 2006, 23:21:27 »
Poczytałem trochę o Instalacja LPG Mistral Autronic i wydała mi sie wskazana dla mojej Ave 1999r. z silnikiem 1.6
Znalazłem nawet warsztat gdzie te instalacje montują (3500zł) Kobieta siedzaca w biurze warsztatu, jednak zadzwoniła do inż, w celu zasięgniecia opini. Inż. ten powiedział jej jednak, ze ave z 1999r z moim silnikiem nie nadaje się do instalacji gazowej, ze rozwalają się głowice silnika.
Koniec końcem, instalacji nie chcieli mi założyć, bo nie chcą się procesować w sądach.

A co Wy na tą opinię inż.?

Offline jozef01

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Mistral Autronic-Ave 99r 1.6
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Kwietnia 2006, 07:37:16 »
1,6 w twojej Ave to 4afe, jak mniemam? Idealnie chodzi na II i na IV gen.
Ave'00- 2,0 D4D Sol  

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Kwietnia 2006, 08:42:28 »
4A-FE jaki masz w Ave spisuje się idealnie na LPG - pod warunkiem, że jest nie za uboga mieszanka :D w innym wypadku zaworki kaputną.
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

bohusz

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Kwietnia 2006, 00:03:00 »
Podejrzewam, że te kilkadziesiąt tysięcy silnik 4afe zrobi bez problemów na instalacji II lub IV generacji.
Wiem, ze wiekszość gazowników bez problemu założy instalacje i powie, ze bedzie ok.
Wcale im sie ie dziwię, bo mają szkolenia w zakładaniu LPG, a nie w zakrasie trwałości i dostosowania silników, których rodzai są setki, lub tysiące.

No ale wspomniany inż. własnie wykluczył 4afe. I to nie miał kompletnie, zadnej korzyści z tego, a nawet miał pewną strote, bo podległy mu gazownik nie założył instalacji.
Toyota, też kategorycznie odradza LPG, tak mi powiedzieli w ASO Toyoty w Opolu.
Kurde sam nie wiem....

kamslaw

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Maja 2006, 01:51:02 »
sam mistral autronica większości gazownikom spędza sen z powiek więc Ci do których trafiłeś  nie chcieli sobie dokładać do tego snu auta którego pewnie nie gazowali. Znam kilka tych silniczków które sobie dzielnie radzą z wtryskiem LPG ale mistrala to bym sobie nie założył.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl