Autor Wątek: potrzeba mieszalnik  (Przeczytany 3188 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sito

• Gość
potrzeba mieszalnik
« dnia: 29 Kwietnia 2006, 18:43:27 »
witam  słuchajcie potrzeba mi mieszalnik do carinkie silnik 3sfe gazownik zdjął przewód doprowadzający gaz do przewodu do przepustnicy o okazało sie ze tam nie ma mieszalnika tak sobie wchodzi i uszczelnione wszystko silikonem ;/ a w filtrze jakas szmata odcina dopływ powietrza . nie znam sie na tym ale chyba cos nie tak ? moze mnie ktos oświecić ???.pozdr

Jedi

• Gość
Odp: potrzeba mieszalnik
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Kwietnia 2006, 08:54:03 »
Zdecydowanie nie powinno tak być.
Natomiast dołączam się do pytania - jaki mikser ma być do 3s-fe ? Jaka jest konkretnie średnica zew/wew i gdzie kupić w necie.

Bo jak jade pytać do gazowników, to mówią że średnica wew ma mieć ok 33 mm a większa spowoduje zbyt ubogą mieszankę. I gadaj tu z takimi. Jak bym znał dokładne wymiary to bym pojechał i zamówił konkret bez dyskusji.

sito

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Kwietnia 2006, 09:18:06 »
witam mam cos takiego odnoscnie doboru mieszalnika mam nadzieje ze pomoze i dzieki za info http://allegro.pl/item100064676_mieszalnik_mikser_do_gazu_do_kazdego_auta_.html

sito

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Kwietnia 2006, 12:30:56 »

Offline jozef01

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Maja 2006, 09:59:58 »
@sito,
Nie zastanawiałeś się nad BLOS-em?
Ave'00- 2,0 D4D Sol  

sito

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Maja 2006, 10:23:41 »
zastanawiałem i zastanawiam szcególnie nad cena 350 czy to warto ma to ktos jak sie sprawuje ? moze ktos ma taniej ?

Offline jozef01

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Maja 2006, 11:36:55 »
Kupując Blos-a oszczędzasz nie kupując elektroniki i miksera. I już masz te 350PLN. Pozakładali ludzie i są zadowoleni. Szukaj - było na forum.
Ave'00- 2,0 D4D Sol  

FAWORYT

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 08 Maja 2006, 16:36:02 »
Gazownicy zalecają 32-33 mm.
Ja mam taki. Jakos jedzie.
Drugą carine 2.0 mamy zagazowaną z mocniejszym reduktorem i mikserem 36mm i ona pali non stop 10 litrów gazu i lepiej sie wkręca na obroty niz moja mimo ,ze jest starsza i ma 100tyśkm więcej najechane.
 A mi pali około 9.
Czyli litr mniej ,a jeździmy bardzo podobnie.
210km/h leciałem na prostej drodze na tym mikserze 32mm.Bez miksera 225-230km/h max.
Powiem tyle ,ze na 36mm Carinka chodzi super ,a na 32mm czuc na wysokich obrotach jednak ,te 5.2 tys i słabnie,ale za to jest elastyczna jak TDI.

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #8 dnia: 09 Maja 2006, 08:09:28 »
Tak jak napisał przedmówca 32 mm zalecane jednak na wyższych obrotach auto wyraźnie słabnie.
Takim uważam najbardziej realnym mixerem do cariny jest 38 lub 40 + dobra regulacja.

@sito
Napisałeś mi w mailu że już teraz otwiera ci się przy małych obrotach 160 kroków a na wysokich 120  to oznacza że masz źle wyregulowaną instalkę. Generalnie dąży się do tego aby krokowiec przy dużych i małych obrotach miał zbliżone otwarcie. Z mojego doświadczenia z mixerem 32 otwarcie (oczywiście to zależy od parownika) ja mam 140 KM otwarcie oscyluje w okolicach 120 kroków. Jednakże tak jak piszą przedmówcy przy obrotach powyżej 5 tyś auto dostaje muła i o dziwo wszystkie te fury które dostają na niższych obrotach powyżej 5 tyś dojeżdzają do carinki.

Zasada regulacji.
Ustawiasz w nastawach krokowca na 100 kroków.
Następnie regulujesz śrubą naciągu membrany (główną) tak aby sobda hulała bogata - uboga. Jeśli to zrobisz to wkręcasz auto na 3 tyś i patrzysz jak jest. jeśli oki to kolejny krok to rozszerzenie parametrów krokowca +/- po 30 jednostek i jest git.
Jeśli na wysokich obrotach (3 tyś jest za ubogo to odkręcasz śrubę główną tak żeby sonda hulała uboga - bogata a po puszczeniu na jałowy korygujesz śrubą wolnych obrotów. Trochę zabawy jest ale trzeba znaleść złoty środek. Czyli żeby i na jałowym i wysokich obrotach sonda hulała jak należy.

TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl