Autor Wątek: Subwoofer w Carinie E sedanie  (Przeczytany 4599 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jamesbond

• Gość
Subwoofer w Carinie E sedanie
« dnia: 29 Kwietnia 2006, 22:05:44 »
Witam
Czy ktoś się spotkał z problemem nagłosnienia sedana? tzn. jak jest skrzynia w bagażniku to tłucze na zewnątrz a w środku ginie. Znacia może jakieś sposoby na poprawienie odsłuchu w środku? Może jakieś dziury w tylnej półce? Dodam, że posiadam elipsy hertza dcx'y i średnio bym chciał je wywalać:)

sebek

• Gość
Odp: Subwoofer w Carinie E sedanie
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Maja 2006, 18:52:52 »
Witam!
tez jezdze sedanem i mam ten sam problem ale slyszalem ze najlepsza metoda na sedana jezeli chodzi o car audio to jest montaz glosnikow basowych do oparc tylnych foteli od strony bagazanika no oczywiscie membrama do fotela. Nie probowalem tego ale z tego co slyszalem to daje niesamowity efekt basu tylko nie wiem czy nalezy wciac dziury z tylu w fotelach czy nie.
a najlepszym rozwiazaniem jest mocny wzmacniacz i woofer :D

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Maja 2006, 19:15:29 »
najprostrzym i w 100% satysfakcjonujacym rozwiaznaniem - nawet cisnieniowcos - jest montaz 'podwieszanej' skszyni pod tylna pulka.....
niejest to zbyt skomplikowane a i miejsca zbyt wiele nie zajmuje - bo jak by na to nie patrzec nie stoi na podlodze!;)

proponuje takei rozwiazanie i napewno bedizesz zadowolony!!

mocny wzmacniacz i sub napewno nie pomoze.... - bo to zupelnie nie o to chodzi!;) ;D
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

Paweł G.

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Czerwca 2006, 17:34:46 »
Witam

dobra metoda jest zrobienie otworu w podłokietniku oparcia siedzenia, głosnik w skrzyni jest w bagazniku przystawiony do otwory a glosniczek gra do srodka kabiny

bardzo proste

pozdrawiam

raptus

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Czerwca 2006, 08:59:59 »
Nie napisales jaki masz sub i wzmak,ale generalnie to tak jak kolega pisze mocny wzmak i konkretny sub,inaczej to nic z tego nie bedzie ja w camry mam dwa rockfordy 25 cmm w skrzyni zamknietej i jak przylozy basem w srodku to az sie w glowie kreci ;D

jamesbond

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Czerwca 2006, 14:50:42 »
W skrzynce to mam Jbl gto12 w bas reflexie a wzmak to 4 kanałowy Jbl got 4060 do tego kondensator dietz'a 1F z elektroniką.

raptus

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Czerwca 2006, 19:59:02 »
Ja uwazam ze masz za cienki sprzet,gdybys mial GTI W12 to jest niezly czad,ale nie nakarmisz dobrego suba takim wzmakiem,jest poprostu za cienki,do dobrego suba potrzebna jest solidna dwukanalowka.

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Czerwca 2006, 20:36:23 »
do porzadnego suba to jest potrzebny porzadny monoblok -najlepiej cyfrowy- a nie 2u kanalowka - jesli ju zmamy byc tacy dokladni.....

raptus

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Czerwca 2006, 22:47:40 »
Wiadomo ze najlepiej monoblok ale tez wiadomo ze jest to juz droga sprawa i wykozystuje sie do super mocnych glosnikow na DB-drag ;DA kolega chce cos zmienic zapewne nie ponoszac kosmicznych kosztow a dwukanalowe wzmaki sa generalnie przeznaczone do napedzania suba,i taki dobry wzmacniacz np. rockforda ,oriona JL-a lub innej dobrej firmy jest o wiele lepszy od cyfrowki sony.

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Czerwca 2006, 22:52:33 »
nie zgodze sie ze monbloki sluza do napedzania mocnych subow, a jzu napewno nie wylacznie do dBdragu...
sam uzywam monobloka z wyzszej pokli ktory zasila 'normalny' glosnik, a juz bardzo niedlugo sprzet z wyzszej, audiofilskiej polki....

co do firm to hmmm
cyfrowy wzmacaniacz pospolitej firmy potrafi nie zle pogonic zwykly wypasionej firmy!;)
ale to juz bardzije wchodzimy w kwestie tego co kto lubi.....
podales przyklad glosnika z seri GTi - a to juz raczej wyzsza liga i do takich glosnikow wskazane sa juz monobloki, w dodatku nie najslabsze!;)

pzdr

raptus

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 19 Czerwca 2006, 23:04:05 »
Podalem przyklad sonego bo akurat taki kupil kolega i niestety tak ja jak i on jestesmy troche rozczarowani,ale zgadzam sie ze seria gti to raczej pierwsza liga tylko ze taki glosnik kupisz za zjadliwa dla przecietnego portwela kase ale zeby go pogonic solidnym wzmakiem cyfrowym dobrej firmy to juz jest wieksza kasa i owszem jak kogos stac to jak najbardziej polecam takie rozwiazanie ale czy warto?? Ja wolalbym zainwestowac w porzadny przedni system radio i wzmak na przednie glosniki.Ja mam leciwy wzmacniacz bosa ale stabilny do 1 oma i spokojnie sobie radzi z dwoma rockforami 25 cmm.

Paweł G.

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 21 Czerwca 2006, 21:40:36 »
zalezy jakie sony- a słyszales o  serii XES :d, ja mam stara serie xm i to dopiero są wzmaki

na zdjeciu 2 kanalowy wzmak 2x60  RMS  a mostek cos okolo 200 RMS
mam jeszcze fajna 4 kanałowke , ktora bedzie zasilać aktywnie przod R6A a zwrotka aktywna oczywiscie sony starej serii XEC , cały sprzet z lat 1989-95 :) 
« Ostatnia zmiana: 21 Czerwca 2006, 23:52:42 wysłana przez Paweł G. »

raptus

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 21 Czerwca 2006, 23:15:39 »
xes -to legenda oczywiscie ze slyszalem ;D

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl