Autor Wątek: Głośniki w ave 2001 sedan  (Przeczytany 1964 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

tamigo

• Gość
Głośniki w ave 2001 sedan
« dnia: 09 Maja 2006, 01:25:06 »
chcę troche zmodyfikować swój sprzet audio w samochodzie. czy moze mi ktos podpowiedziec czy warto zakładac jakieś głośniki pod tylną szybe(mam na mysli wycinanie otworów) czy zastosowac lepsze głośniki w drzwiach. chce aby to jakos w miare grało. oczywiscie wszystko chce podpiać pod wzmacniacz. Zastanawiam sie nad jakims niezłym wzmazniaczem 5 kanałowym i jakiejs skrzynce w bagażniku.

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
Odp: Głośniki w ave 2001 sedan
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Maja 2006, 09:04:04 »
tamigo przy takich pytaniach prosze o podawanie kwot jakim sie dyzponuje.....
pojecia "niezłym wzmazniaczem 5 kanałowym " maja rozna wymowe dla roznych osob......

niezla 5cio kanalowka to prawie 4ry tys zl, a szkoda do tego podpiac glosniki nawt za tys zl....
jak sam wiec widzisz w sprzecie audio pojeice niezla jest nic nie mowiacym zwrotem.....

prosze o podawanie kwot jakie jestescie w stanie przeznaczyc....

a wracajac jeszcze do tematu to montujac cos w polce napewno bedize wiecej basu....
ale i tak ja stawiam na lepszy zestaw przedni!!

pzdr
« Ostatnia zmiana: 09 Maja 2006, 09:06:07 wysłana przez Red_Point »
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

tamigo

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Maja 2006, 16:37:36 »
nie chodziło mi o to za ile kasy bede zakładał sprzet tylko czy warto zakładac głośniki  pod  tylną szybą w ave sedan. kupiłem juz wzmacniacz Rockfor Fosgate  Power 500.2 i głosniki na przód DLS UP6 . zastanawiam sie jeszcze nad jakimis głośnikami w tylne drzwi, ale chyba bedą musiały poczekac bo troche sie spłukałem. moje pytanie dalej dotyczy zakładania głosników w tylnej półce. jezeli tak to trzeba wyciąć w niej otwory a od spodu jest ona metalowa. co o tym sądzisz? czy moze lepiej skupic sie na głośnikach w drzwiach i wsadzic jakaś małą skrzynke w bagaznik.

Offline Oko

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Maja 2006, 17:05:42 »
Moim zdaniem lepiej skrzynka w bagaznik niz glosniki w polke
po pierwsze ze skrzynki bedziesz miał bas ktorego nie osiagniesz z glosnikow w polce
po drugie glosniki w polce psuja "scene" wiec skup sie lepiej na skrzynce
pozdro

tamigo

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Maja 2006, 18:48:50 »
szczerzemówiąc nie jestem aż takim fanem basu w samochodzie. mam znajomego który w megance ma w przednich drzwiach głośniki dls'a i z tyłu w drzwiach chyba tez cos tym stylu i bas w jego samochodzie wali lepiej niz nie jedna tuba albo skrzynka. chce u siebie zrobic cos zeby ave zaczela jakos grac bo w tej chwili jest miernie:).  zastanowie sie nad jakąś małą skrzynką w bagazniku.dzieki za podpowiedz

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl