Witam

Zamierzam w najblizszym czasie kupic Corolle E12 2.0 D4D kombi z 2002 r., ale poniewaz
jest to auto sprowadzone z Niemiec, przed sfinalizowaniem transakcji chcialbym sie zapytac
Szanowych Forumowiczow jako ekspertow o opinie w dwoch kwestiach:
1) podstawowa sprawa, to nr VIN dla tego samochodu i od razu prosba o odzew do
posiadaczy samochodow z rocznika 2002. VIN w moim przypadku to JTDEX28E603000XXX
(XXX to w rzeczywistosci cyfry). I tu moje pytanie: na pozycji 10 powinien byc zakodowany
rok produkcji czyli dla roku 2002 powinna to byc cyfra 3, w zadnym wypadku zero !!!
Jak mozna przeczytac w wielu zrodlach, rok produkcji nie moze byc oznaczony zerem !
Jak sadzicie Panowie (i Panie), czy ktos tutaj probuje zrobic mnie w trabe ?
VIN powtarza sie we wszystkich dokumentach, nie widac sladow przebijania numeru,
2) auto w dokumentach ma wpisana moc silnika 66 kW (90 KM), tymczasem w katalogu
podawana jest moc 85 kW (116 KM). Czy jest mozliwe, ze Toyota zaczela od ktoregos
roku stosowac mocniejsze silniki 2.0 D4D, albo tez takie dane w dokumentach powinny
byc podejrzane ?
Generalnie samochod jest w stanie wartym zainteresowania, sprzedawca ma komplet dokumentacji,
komplet oryginalnych kluczy i opony zimowe. Jedyne co jeszcze mnie powstrzymuje od zakupu to
powyzsze. Bede ogromnie wdzieczny za opinie ;D
Krzycho