Autor Wątek: radio w avensis 2001r  (Przeczytany 4961 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

hideharu

• Gość
radio w avensis 2001r
« dnia: 17 Maja 2006, 10:13:44 »
witam prosze was o pomoc w sprawie z radiem do avensis z 2001r. nie bylo montowanego fabrycznego radia, a  oryginalne jest bardzo drogie. W serwisie mowili ze nie mozna instalowac takiego zwyklego radia tylko trzeba oryginalne toyoty, poniewaz przy instalacji zwyklego radia moze wystrzelic poduszka powietrzna, czy to prawda ?? bardzo prosze o pomoc

aha czy avensis posiada standardowe wymiary  i kazde radio pasuje czy trzeba dokonac jakis przerobek ??

dziekuje

prusiak

• Gość
Odp: radio w avensis 2001r
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Maja 2006, 10:31:41 »
Wlasnie przybieram sie do sprzedania swojego radia (kaseta) do takiego ave. Kupilem jakis czas temu CD, wymienilem i kaseta jest mi w tym momencie zbedna. Jezeli chcialbys kupic odezwij sie na priv...

Tak wygladalo zamontowane, oczywiscie jest sprawne...

Co do montowania niefirmowego radia to nie powinno byc problemu... Napewno potrzebna jest dodatkowa ramka i dostosowanie instalacji...
« Ostatnia zmiana: 17 Maja 2006, 10:39:08 wysłana przez prusiak »

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Maja 2006, 10:47:56 »
orygilanje radio CD do Avki można spotkać na allegro już za ok 200 zł, więc nie jest to jakaś kosmiczna cena.

Jesli chciałbyś podłączyć inne radio, to wystarcyz kupić "przelotkę" np. coś takiego: http://www.allegro.pl/item102683696_adaptor_toyota_iso_najwyzsza_jakosc_fvat.html

i nie powinno być problemów

TomRun

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Maja 2006, 13:51:02 »
Poltora roku temu robilem przekladke radia z RM na takie z CD, wymienialem caly panel i nic nie wystrzelilo... zastanawiam siwe czy nie masz modelu sprzed LF i nie masz wneki na normalne radio... to co pokazuje prusiak jest po lifcie

Adasko1

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Maja 2006, 19:56:36 »
Poltora roku temu robilem przekladke radia z RM na takie z CD, wymienialem caly panel i nic nie wystrzelilo... zastanawiam siwe czy nie masz modelu sprzed LF i nie masz wneki na normalne radio... to co pokazuje prusiak jest po lifcie

Jak ma Ave z 2001 roku to ma na pewno po lifcie... ;)
Nie powinno być problemów z montazem innego radia. Znajomy ma w takiej Ave jakiegos Panasonica i nic mu nie wystrzeliło ;)

hideharu

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Maja 2006, 18:47:40 »
tak po liftingu jest, tzn znaczek na atrapie, zmienione swiatla itp :P
a gdzie mozna kupic ta przejsciowke ISO oprocz na allegro ??

ayrsen

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Maja 2006, 18:52:22 »
a gdzie mozna kupic ta przejsciowke ISO oprocz na allegro ??
Ja swego czasu kupiłem w Media Markt. Możesz spróbować też w każdym większym salonie montażu sprzętu car audio.
Alternatywnie możesz zawsze napisać posta w dziale "Kupię" - może ktoś z użytkowników posiada?

pzdr

hideharu

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Maja 2006, 21:01:49 »
ok dzieki za pomoc w takim razie pojade do media markt i tam jak wszystko jest to kupie radio razem z ta przejsciowka, ostatnio widzialem pioneer za 299zl z mp3 ;)

Offline wojtekd3

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 01 Grudnia 2006, 11:31:29 »
Prusiak, a mógłbyś opisać sposób wymiany RM na CD? Też chciałbym zmienić, bo kaset nie używam już od kilku lat, a wkładanie płyt do zmieniarki trochę niewygodne. NA moją logikę wystarczy zmienić tylko dolny panel, ale może się mylę. NIe otwierałem jeszcze tego sprzetu. Jakbys mógł napisać w jaki sposób bezboleśnie zdjąć obudowę, to będę wdzięczny

prusiak

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 01 Grudnia 2006, 12:18:15 »
Poszukaj na forum jak zdjac obudowe, ktos to juz dokladnie opisywal. Generalnie odciagasz cala konsole srodkowa (jast na lekkich zatrzaskach), potem kombinujesz gora dol zeby ja dokladnie wyjac, nastepnie odkrecasz sam modul radiomagnetofonu i wkladasz CD. Wszystkie kabelki pasuja wiec z tym nie bedziesz mial problemu.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl