Autor Wątek: Co/jak sprawdzic po naprawie w ASO.  (Przeczytany 3793 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mmisiek75

• Gość
Co/jak sprawdzic po naprawie w ASO.
« dnia: 17 Maja 2006, 15:39:16 »
Witam,
Niedlugo mam nadzieje odebrac moja AVE z serwisu w Markach po powaznej naprawie. Jak juz pisalem na innym watku zonka wlanela w drzewo. Okazalo sie ze poszly wszystkie chlodnice, rama z przodu, pompa klimy i wiele innych pieknych rzeczy na ogolna kwote 32tys. Blacharki nie bylo do naprawy ale raczej wymiana czescie (na niektore czekaja az przyjda z Japonii).
Moje pytanie:
Co moge w wlasnym zakresie sprawdzic czy naprawa jest wykonana fachowo ? Na co zwrocic szczegolna uwage ?
Pozdrawiam
Misiek

Michal_P

• Gość
Odp: Co/jak sprawdzic po naprawie w ASO.
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Maja 2006, 22:29:06 »
Polecam sprawdzenie dokłądne, bo mi ASO Marki tak sp**** robote ze glowa mala.
Jak??
Nie wiem, znajomy blacharz a w najgorszym wypadku rzeczoznawca z PZMOTu.
Oni są naprawdę nieźli.
I w razie czego od razu reklamację.

Zyczę żeby się okazało że samocxhodzik jest igiełka:)

crab79

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Czerwca 2006, 22:03:58 »
znając ten serwis polecam sprawdzenie czy nie poobijali gdzieś autka tak jak mojemu kumplowi bo mają straszną ciasnotę na tej hali (przynajmniej tak było z rok temu) i przypatrz się w słońcu czy lakier został dobrze dobrany

ps wg mnie słońce to największy wróg lakierników  ;D

zobacz też czy we wnętrzu czegoś nie upaprali, ja kiedyś serwisowałem w markach i radości przemiennie i w którymś z tych serwisów czymś żrącym upaprali kierownice i teraz w mojej rolce po 89000km kierownica wygląda jak po 200  :-\

mmisiek75

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Czerwca 2006, 14:08:33 »
Tak wiec upaprali mi jasn atapicerke i kierownice jakims klejem. Ale mam zamiar jeszcze od nich wrocic bo maja mi orginalna rurke w miejsce naprawionej zamontowac. Poza tym zaczely mu klocki piszczesc (kwestia upalow?) oraz cos jakby obciera jak zaczynam jazde w okolicy prawego kola.
Pozdrawiam
Misiek

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Czerwca 2006, 14:42:15 »
Cytuj (zaznaczone)
i przypatrz się w słońcu czy lakier został dobrze dobrany

na to akurat ot nie  masz co zwracac uwagi bo jesli auto jest uzytkowane juz jakies czas to lakier bedize NPEWNO inny!!

robiac auto w ASO nikt tam nie 'dobiera' koloru, tylko auto lakierowane jest odpowiednim lakierem dostarczonym z fabryki!!

jesli czesc juz 'wyblakla' to zapomnij o jednyym odcieniu - chyba ze doplacisz do wylakierowania calego auta - bardzo czesto tak sie robi.....

biorac pod uwage ze to nowe d4d to raczej nie zauwazysz roznicy w lakierze, ale w starszych autach NAPEWNO!!

pzdr
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

Qba

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Czerwca 2006, 15:19:00 »

na to akurat ot nie  masz co zwracac uwagi bo jesli auto jest uzytkowane juz jakies czas to lakier bedize NPEWNO inny!!

robiac auto w ASO nikt tam nie 'dobiera' koloru, tylko auto lakierowane jest odpowiednim lakierem dostarczonym z fabryki!!

jesli czesc juz 'wyblakla' to zapomnij o jednyym odcieniu - chyba ze doplacisz do wylakierowania calego auta - bardzo czesto tak sie robi.....

biorac pod uwage ze to nowe d4d to raczej nie zauwazysz roznicy w lakierze, ale w starszych autach NAPEWNO!!

I tu nie mogę się zgodzić. Robiłem naprawy blacharsko-lakiernicze w 9-letniej camry w ASO Bielany oraz 5-letniej Avensis w ASO Włochy. W obu przypadkach lakier dobrany idealnie. Szczególne brawa należą się lakiernikom na Bielanach, bo kolor "sandalwood beige" (4G8) jest wyjątkowo paskudny do dobierania (łatwo wpada w różowy).

Co nie przeszkadza wcale, że w wielu wypadkach lakiernikom zwyczajnie się nie chce i biorą kolor fabryczny jak leci.

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Czerwca 2006, 15:37:33 »
hmmm no mi powiedziano ze auta na gwarancji podczas poprawek lakierniczych maja nanoszone TYLKO 'fabryczne' lakiery....

mialem na gwaracji lakierowana tylna maske......
roznica byla zauwazalna po przyjrzeniu sie.....

nie wiem czy nie chcialo im sie dobierac, czy auta na gwarancji robia faktycznie 'fabrycznymi' kolorami....
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl